e-Safe Zirveleri

Siber uzay var oldukça, siber güvenlikte var olacaktır. e-Safe Ulusal Güvenlik Etkinlikleri olarak, Siber Güvenlik ve Kişisel Verileri Koruma Sektörlerinin paydaşları olan; üreticiler, satıcılar, kamu, üniversite ve STK’ları bir araya getirerek sektörün sağlıklı gelişmesine katkıda bulunmaya çalışıyoruz. Bu bağlamda e-Safe, yerel sorunlara odaklanmış bir Ulusal Güvenlik Etkinlikleri platformudur.

Nükleer enerji sistemleri için hedef: 2023


Nükleer enerji sistemleri için hedef: 2023

Türkiye’nin enerji kaynaklarına yeni çeşitlilik eklemek isteyen ülkelerden bir tanesi olduğunu söyleyen Beyaz Şapkalı Hacker Mustafa Altınkaynak, “Türkiye olarak nükleer enerji sistemleri noktasında 2023 yılını hedef olarak belirlemiş durumdayız” dedi.

“Bu noktada 2023 yılında 3 tane nükleer enerji santrali ile birlikte enerjimizi daha verimli hale getirmeye çalışıyoruz” şeklinde konuşan Altınkaynak, Türkiye’deki bu enerji harcamalarının yüzde 20 oranını nükleer enerjilerden sağlamayı amaçladıklarını dile getirdi.

Ülkelerin dışa bağımlılığını azaltmak amacıyla alternatif enerji kaynaklarına yönelmek durumunda olduğunu belirten Altınkaynak, “Bunlardan bir tanesi nükleer enerji kaynakları” diyerek nükleer enerji kaynaklarının avantajlarını şu şekilde sıraladı:

• Güvenilir, ucuz, sürdürülebilir ve erişilebilir bir enerji kaynağı
• 7 gün 24 saat meteorolojik şartlardan etkilenmeme
• Kolay hammadde tedariği
• Düşük enerji maliyeti

VİDEO: 498
BAŞLIK: Nükleer Enerji Sistemleri İçin Hedef: 2023
KONUŞMACI: Mustafa Altınkaynak – Beyaz Şapkalı Hacker
ETKİNLİK: 4. e-Safe Siber Güvenlik Zirvesi
TARİH: 24 Eylül 2020, Perşembe
YER: Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu – Ankara