e-Safe Zirveleri

Siber uzay var oldukça, siber güvenlikte var olacaktır. e-Safe Ulusal Güvenlik Etkinlikleri olarak, Siber Güvenlik ve Kişisel Verileri Koruma Sektörlerinin paydaşları olan; üreticiler, satıcılar, kamu, üniversite ve STK’ları bir araya getirerek sektörün sağlıklı gelişmesine katkıda bulunmaya çalışıyoruz. Bu bağlamda e-Safe, yerel sorunlara odaklanmış bir Ulusal Güvenlik Etkinlikleri platformudur.

Organik siber güvenlik ağı nedir?


Organik siber güvenlik ağı nedir?

Öncelikle organik siber güvenlik ağının kurulması gerektiğini vurgulayan StrixEye Kurucusu Ömer Çıtak, “Bu ağ üzerine şirketler dahil olmalı, bireyler dahil olmalı, kendi güvenliğini ve ülkedeki diğer kurumların güvenliğini önemseyen tüm gerçek ve tüzel kişilik bu ağın içerisinde yer almalı” dedi.

Bu organik ağ içerisinde tüzel kişiliklerin tespit ettikleri saldırganları ve sıfırıncı gün zafiyetlerini birbirleri ile paylaşmaları gerektiğini de belirten Çıtak, kişiler arasından saldırganların IP adreslerinin paylaşılması, olay müdahalesi yardımlaşması, saldırgan paylaşımı ve kaynak paylaşımının yapılması gerektiğini söyledi.

VİDEO: 570
BAŞLIK: Organik Siber Güvenlik Ağı Nedir?
KONUŞMACI: Ömer Çıtak – StrixEye Kurucusu
ETKİNLİK: 5. e-Safe Siber Güvenlik Zirvesi
TARİH: 25 Mart 2021, Perşembe
YER: Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu – Ankara