e-Safe Zirveleri

Siber uzay var oldukça, siber güvenlikte var olacaktır. e-Safe Ulusal Güvenlik Etkinlikleri olarak, Siber Güvenlik ve Kişisel Verileri Koruma Sektörlerinin paydaşları olan; üreticiler, satıcılar, kamu, üniversite ve STK’ları bir araya getirerek sektörün sağlıklı gelişmesine katkıda bulunmaya çalışıyoruz. Bu bağlamda e-Safe, yerel sorunlara odaklanmış bir Ulusal Güvenlik Etkinlikleri platformudur.

Özel Hayat Sosyal Medyada


Özel Hayat Sosyal Medyada

Kişisel Verileri Koruma Kurumu (KVKK) himayesinde gerçekleştirilen “e-Safe Kişisel Verileri Koruma Zirvesi” konunun taraflarını Ankara’da bir araya getirdi. Açılış oturumunda e-Safe Kurucusu Musa Savaş, kişisel verilerin korunmasıyla ilgili düzenlemenin geçen yıl yürürlüğe girdiğini, bu alandaki düzenlemelerin hayata geçirilmeye başlandığını, konunun önümüzdeki günlerde daha fazla gündeme geleceğini belirtti. Savaş, bu konunun etraflıca konuşulması için zirvenin düzenlendiğini kaydetti.

Kişisel Verileri Koruma Kurumu Başkanı Prof. Dr. Faruk Bilir, bu alandaki ikincil düzenlemelerin devam ettiğini anımsatarak, veri sorumluları sicili alanında yeni bir sistemin kurulduğunu, şeffaflığın sağlanması için hem veriyi işleyenlerin bu sisteme kaydolacağını hem de vatandaşların başvurularını bu sistem üzerinden yapabileceğini bildirdi.

BTK Başkanı Sayan kişisel verilerin en çok elektronik haberleşme sektöründe kullanıldığını, katlanarak artan ve büyük boyutlara ulaşan verileri işleme ve depolamanın belirli kurallara göre yapılmasının önemli olduğunu vurguladı.

Sayan, “Yaşanan bu gelişmelere bağlı olarak da veri madenciliği, büyük veri, yapay zeka gibi kavramlar hayatımıza girmekte ve günümüzün en değerli varlığı olan verinin daha hızlı işlenmesini, daha kolay analiz edilmesini ve güvenliğinin sağlanarak depolanmasını amaçlanmaktadır” dedi.

Sayan, sosyal medya ve mobil uygulamalar üzerinden bireylerin ilgi alanları, beğenileri, hayat görüşleri, sosyal çevresi, konum bilgileri ve fotoğrafları gibi veriler elde edildiğine işaret ederek, “Veri, günümüzde ve gelecekteki en değerli maden, sosyal medyanın ücretsiz olmasının da en büyük nedeni budur, bu konunun çok iyi anlaşılması ve düşünülmesi lazım. Depolanması ve korunması da bu bağlamda çok daha önemli bir hale geliyor. Kişisel veri konusunu konuştuğumuz bugünde en can alıcı sorulardan biri budur” görüşünü dile getirdi.

VİDEO: 012
BAŞLIK: Özel Hayat Sosyal Medyada
KONUŞMACILAR: Musa Savaş – Prof.Dr.Faruk Bilir – Dr.Ömer Fatih Sayan
ETKİNLİK: 1. e-Safe Kişisel Verileri Koruma Zirvesi
TARİH: 25 Ocak 2018, Perşembe
YER: Green Park Otel – Ankara