e-Safe Zirveleri

Siber uzay var oldukça, siber güvenlikte var olacaktır. e-Safe Ulusal Güvenlik Etkinlikleri olarak, Siber Güvenlik ve Kişisel Verileri Koruma Sektörlerinin paydaşları olan; üreticiler, satıcılar, kamu, üniversite ve STK’ları bir araya getirerek sektörün sağlıklı gelişmesine katkıda bulunmaya çalışıyoruz. Bu bağlamda e-Safe, yerel sorunlara odaklanmış bir Ulusal Güvenlik Etkinlikleri platformudur.

Özgür Eralp: e-Safe Bu Alanda Büyük Bir Misyonu Yerine Getiriyor


Özgür Eralp: e-Safe Bu Alanda Büyük Bir Misyonu Yerine Getiriyor

Ankara’da 15 Mart 2018 tarihinde Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) himayesinde gerçekleştirilen 2.e-Safe Siber Güvenlik Zirvesi’nde Avukat Özgür Eralp ve Ufuk Üniversitesi’nden öğrencileri zirve ile ilgili düşüncelerini bizlerle paylaştılar.

Öğrenciler zirveyi; “Gayet faydalıydı ve bir üniversite öğrencisi için daha sonra mesleki olarak hangi yolda yürümesi konusunda karar verebilmesi için verimli bir etkinlik oldu.” şeklinde değerlendirdiler.

Avukat Özgür Eralp röportajda şunları söyledi: “Siber olayları müdahale ekipleri için çok ciddi bir istihdam açığı var. Gençlere bu alanı, büyük bir açık olan bir alan siber güvenliğe yönelmelerini öneriyorum.

Siber güvenlik hem dünyada hem Türkiye’de önemli bir konu. Dünyada bu konuda büyük etkinlikler oluyor. Ama Türkiye’de bu alanda etkinlikler çok fazla olmuyor. e-Safe bu alanda şemsiyesi altında topladığı diğer etkinliklerle çok iyi bir misyonu yerine getiriyor.”

VİDEO: 032
BAŞLIK: e-Safe Bu Alanda Büyük Bir Misyonu Yerine Getiriyor
RÖPORTAJ: Özgür Eralp – Avukat
ETKİNLİK: 2.e-Safe Siber Güvenlik Zirvesi
TARİH: 15 Mart 2018, Perşembe
YER: Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu – Ankara