e-Safe Zirveleri

Siber uzay var oldukça, siber güvenlikte var olacaktır. e-Safe Ulusal Güvenlik Etkinlikleri olarak, Siber Güvenlik ve Kişisel Verileri Koruma Sektörlerinin paydaşları olan; üreticiler, satıcılar, kamu, üniversite ve STK’ları bir araya getirerek sektörün sağlıklı gelişmesine katkıda bulunmaya çalışıyoruz. Bu bağlamda e-Safe, yerel sorunlara odaklanmış bir Ulusal Güvenlik Etkinlikleri platformudur.

Taha Yücel: e-Safe’in Devamlılığı Önemli


Taha Yücel: e-Safe’in Devamlılığı Önemli

15 Mart 2018 tarihinde Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) himayesinde Ankara’da gerçekleştirilen 2.e-Safe Siber Güvenlik Zirvesi’nde Radyo ve Televizyon Üst Kurulu Üyesi Taha Yücel röportaj verdi.

Taha Yücel şunları söyledi: “e-Safe Siber Güvenlik Zirvesi ile çok hassas ve kritik, mutlaka önemsenmesi gereken bir alanda önemli konuşmacılar ve konu başlıkları ile ilgili bir şekilde çalışmışsınız. Bunun devamlılığı olmasını önemli.

İnternet bir özgürlük alanı. Kişisel tercihlerle kullanılan bir alan. Ama bu tamamen bir serbestlik mi olmalı? Hayır. Tüm dünyada bununla ilgili düzenlemeler var. İnternet üzerinden belli önlemler var. Sakıncalı konularda yasaklamalar, kısıtlamalar var. İnternetin denetim mekanizması var. Türkiye’de de internet üzerinden işlenen suçlarla ilgili düzenlenmiş kurallar, kanun bölümleri var. İnternetteki olumsuz video içeriklerine dair toplumda olumsuz bir kanaat oluştu ve toplumsal bir şikayet oldu. Hükümet bu konu ile ilgili çalışmalar yaptı.”

VİDEO: 033
BAŞLIK: Taha Yücel: e-Safe’in Devamlılığı Önemli
RÖPORTAJ: Taha Yücel – Radyo ve Televizyon Üst Kurulu Üyesi
ETKİNLİK: 2.e-Safe Siber Güvenlik Zirvesi
TARİH: 15 Mart 2018, Perşembe
YER: Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu – Ankara