e-Safe Zirveleri

Siber uzay var oldukça, siber güvenlikte var olacaktır. e-Safe Ulusal Güvenlik Etkinlikleri olarak, Siber Güvenlik ve Kişisel Verileri Koruma Sektörlerinin paydaşları olan; üreticiler, satıcılar, kamu, üniversite ve STK’ları bir araya getirerek sektörün sağlıklı gelişmesine katkıda bulunmaya çalışıyoruz. Bu bağlamda e-Safe, yerel sorunlara odaklanmış bir Ulusal Güvenlik Etkinlikleri platformudur.

Pandemi dijitalleşmenin hızlanmasının en büyük etkilerinden birisi oldu


Pandemi dijitalleşmenin hızlanmasının en büyük etkilerinden birisi oldu

Dijitalleşmenin 90’lı yılların başından bu yana dünyadaki bilişim endüstrisi ve dijital endüstri açısından önemli olduğuna vurgu yapan MOBİLSİAD Başkanı Prof. Dr. Kerem Alkin, “Bu endüstride ki bütün profesyoneller, dijitalleşme sürecindeki aşamalarla ilgili önemli bir farkındalığın içindeler” dedi.

Pandemi öncesinde dijitalleşmenin 2030’lara doğru gerçekleşeceğinin düşünüldüğünü belirten Prof. Dr. Alkin, Dolayısıyla da bireyler, kurumlar, dünyadaki bütün aktörler zamana yayılmış bir süreç olarak buna baktıklarından dolayı da genel manada bir dijitalleşmeyle ilgili olarak yavaş ilerleyen bir süreç söz konusuydu. Fakat pandemi tarihi bir kırılmayla öyle bir tablo değişikliğine sebep oldu ki 2030’a kadar yayılarak yavaş yavaş gerçekleşeceği zannedilen dijitalleşme süreci bir anda hızlandı” şeklinde konuştu.

Dijitalleşme sürecini zorunlu kılan diğer bir unsurun ise sosyo-ekonomik etkenler olduğunu aktaran Alkin, “Genel manada 2030’larda 8.6 milyarları, 2060’larda 9.2 milyarları, 2100’lerde 11.3 milyarları konuştuğumuz bir dünya nüfusundan bahsediyoruz. Dolayısıyla dünya nüfusunun ne kadar artışı yavaşlıyor olsa da bu kadar büyük rakamlara doğru ilerlemenin devam ettiği bu dünyada, dijitalleşme olmadan bu kadar büyük bir nüfusun ihtiyaçlarını yönetmenin mümkün olmadığını vurgulamak lazım” ifadelerini kullandı.

VİDEO: 499
BAŞLIK: Pandemi Dijitalleşmenin Hızlanmasının En Büyük Etkilerinden Birisi Oldu
KONUŞMACI: Prof. Dr. Kerem Alkin – MOBİLSİAD Başkanı
ETKİNLİK: 3. e-Safe Kişisel Verileri Koruma Zirvesi
TARİH: 12 Kasım 2020, Perşembe
YER: Kişisel Verileri Koruma Kurumu – Ankara