e-Safe Zirveleri

Siber uzay var oldukça, siber güvenlikte var olacaktır. e-Safe Ulusal Güvenlik Etkinlikleri olarak, Siber Güvenlik ve Kişisel Verileri Koruma Sektörlerinin paydaşları olan; üreticiler, satıcılar, kamu, üniversite ve STK’ları bir araya getirerek sektörün sağlıklı gelişmesine katkıda bulunmaya çalışıyoruz. Bu bağlamda e-Safe, yerel sorunlara odaklanmış bir Ulusal Güvenlik Etkinlikleri platformudur.

Siber güvenlikte insan kaynağı çok önemli


Siber güvenlikte insan kaynağı çok önemli

E-Safe’in her yıl düzenli olarak gerçekleştirdiği siber güvenlik zirvelerinin 8’incisi, 18 Ocak 2024 Perşembe günü İTÜ Süleyman Demirel Kültür Merkezi’ne gerçekleştirildi.

8’inci e-Safe Siber Güvenlik Zirvesi’nin bu yıl odaklandığı konu ‘’Siber Güvenlikte Kariyer’’ oldu.

Etkinlikte konuşmacı olarak yer alan Go4Talent Consultancy, Kurucu Ve Yönetici Ortağı Tuğçe Özdemir Dinçer, siber güvenlikteki iş istihdamının artırmasına yönelik bu zirvelerin öneminden şu şekilde bahsetti:

Dinçer, “Çok değerli görüyorum. Burada mühendislik gibi genel bölümlerden daha niş alanlara yönlendirme konusunda sizlerin çabası çok değerli. Bizim gibi profesyonellerin gelip de en azından anlatması, öğrencilerin bunları dinlemesi çok çok katkı sağlıyor. O yüzden çok değerli.” şeklinde konuştu.

Türkiye’deki siber güvenliğin konumuna da değinen Dinçer, “Eskiden siber güvenlik ekipleri müdürlük gibiydi. Ama şuanda çok büyük ekiplere dönüştü. Türk üreticilerin desteğiyle de Türkiye’de çok çok gelişti. Hem danışmanlık tarafına hem de kurum tarafında büyük ekipler olduğu içinde insan kaynağı yetersizliği de söz konusu oldu” dedi.

VİDEO: 722
BAŞLIK: Siber Güvenlikte İnsan Kaynağı Çok Önemli
RÖPORTAJ: Tuğçe Özdemir Dinçer – Go4Talent Consultancy, Kurucu Ve Yönetici Ortak
ETKİNLİK: 8. e-Safe Siber Güvenlik Zirvesi
TARİH: 18 Ocak 2024, Perşembe
YER: İTÜ Süleyman Demirel Kültür Merkezi – İstanbul