e-Safe Zirveleri

Siber uzay var oldukça, siber güvenlikte var olacaktır. e-Safe Ulusal Güvenlik Etkinlikleri olarak, Siber Güvenlik ve Kişisel Verileri Koruma Sektörlerinin paydaşları olan; üreticiler, satıcılar, kamu, üniversite ve STK’ları bir araya getirerek sektörün sağlıklı gelişmesine katkıda bulunmaya çalışıyoruz. Bu bağlamda e-Safe, yerel sorunlara odaklanmış bir Ulusal Güvenlik Etkinlikleri platformudur.

Prof. Dr. Kerem Alkin: Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile Türkiye Dünyaya Yetişiyor


Prof. Dr. Kerem Alkin: Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile Türkiye Dünyaya Yetişiyor

Kişisel Verileri Koruma Kurumu (KVKK) binasında, 12 Kasım 2020’de hibrit olarak gerçekleştirilen 3.e-Safe Kişisel Verileri Koruma Zirvesi’nde, İstanbul Medipol Üniversitesi İşletme ve Yönetim Bilimleri Fakültesi Dekanı ve MOBİLSİAD Başkanı Prof. Dr. Kerem Alkin ile etkinlik gündemini değerlendirdik.

Dünya coğrafyasındaki dijital dönüşüm ve kişisel verilerin korunması konusundaki yaklaşımlara değinen ve bu konunun çok farklı boyutları olduğunu dile getiren Prof. Dr. Alkin, etkinliği şu şekilde yorumladı: “Dolayısıyla konunun hukuk boyutunu, konunun sosyal boyutunu, konunun milli güvenliği ilgilendiren boyutunu, konunun teknolojiyi ilgilendiren boyutunu farklı farklı noktalardan ele alması itibariyle bence çok akıllıca organize edilmiş bir toplantı olduğunu ifade etmem lazım.”

Türkiye’nin dijital dönüşüm ve kişisel verilerin korunması konusundaki durumunu da değerlendiren Prof. Dr. Alkin, ülke olarak arayı kapatmakta olduğumuzu belirtti ve Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin de bu anlamda çok doğru bir zamanda geçilen bir yönetim modeli olduğunu söyledi. Prof. Dr. Alkin ayrıca, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu, Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi, KVKK ve Kişisel Verileri Koruma Kurulu gibi yapıların çok önemli fonksiyonları yerine getirdiklerini belirtti.

VİDEO: 202
BAŞLIK: Prof. Dr. Kerem Alkin: Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile Türkiye Dünyaya Yetişiyor
RÖPORTAJ: Prof. Dr. Kerem Alkin – İstanbul Medipol Üniversitesi İşletme ve Yönetim Bilimleri Fakültesi Dekanı ve MOBİLSİAD Başkanı
ETKİNLİK: 3. e-Safe Kişisel Verileri Koruma Zirvesi
TARİH: 12 Kasım 2020, Perşembe
YER: Kişisel Verileri Koruma Kurumu – Ankara