e-Safe Zirveleri

Siber uzay var oldukça, siber güvenlikte var olacaktır. e-Safe Ulusal Güvenlik Etkinlikleri olarak, Siber Güvenlik ve Kişisel Verileri Koruma Sektörlerinin paydaşları olan; üreticiler, satıcılar, kamu, üniversite ve STK’ları bir araya getirerek sektörün sağlıklı gelişmesine katkıda bulunmaya çalışıyoruz. Bu bağlamda e-Safe, yerel sorunlara odaklanmış bir Ulusal Güvenlik Etkinlikleri platformudur.

Rusya’dan Türkiye ile siber güvenlik için iş birliği sinyali


Rusya’dan Türkiye ile siber güvenlik için iş birliği sinyali

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) Merkez Bina’da yapılan 7’nci e-Safe Siber Güvenlik Zirvesi’nin bu yılki teması; “Siber Tehditler ve Hibrit Savaş 2.0” oldu.

Etkinlik hakkındaki düşüncelerini dile getiren Zecurion Meta Bölgesi İş Geliştirme Müdürü Ivan Starodubtsev şu ifadelere yer verdi:

“Burada olmaktan çok mutluyuz. Çünkü Rus şirket Türkiye’de yeni olan bir şey. Çok sıkça muhtemelen Rus şirketleri siber güvenlik alanında görmüyorsunuz. Bu yüzden yeni bir şirket olarak bu tür bir etkinliğe davet edilmek gerçekten çok gurur verici bizim için. Biz bu etkinlikten çok faydalandık. ‘Türkiye siber güvenlik alanında hangi politikayı düşünüyor, hangi politikayı uyguluyor’ bilgi sahibi olduk. Hem Rusya hem Türkiye aynı hedefe doğru paralel gidiyoruz. İş birliğimiz için ciddi bir potansiyelimiz var.”

VİDEO: 753
BAŞLIK: Rusya’dan Türkiye İle Siber Güvenlik İçin İş Birliği Sinyali
ROPÖRTAJ: Ivan Starodubtsev – Zecurion Meta Bölgesi İş Geliştirme Müdürü
ETKİNLİK: 7. e-Safe Siber Güvenlik Zirvesi
TARİH: 26 Nisan 2023, Çarşamba
YER: Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu – Ankara