e-Safe Zirveleri

Siber uzay var oldukça, siber güvenlikte var olacaktır. e-Safe Ulusal Güvenlik Etkinlikleri olarak, Siber Güvenlik ve Kişisel Verileri Koruma Sektörlerinin paydaşları olan; üreticiler, satıcılar, kamu, üniversite ve STK’ları bir araya getirerek sektörün sağlıklı gelişmesine katkıda bulunmaya çalışıyoruz. Bu bağlamda e-Safe, yerel sorunlara odaklanmış bir Ulusal Güvenlik Etkinlikleri platformudur.

Savaşlarda artık bilişim sistemleri kullanılıyor


Savaşlarda artık bilişim sistemleri kullanılıyor

7’nci e-Safe Siber Güvenlik Zirvesi’nde konuşan Privia Security Siber Güvenlik Uzmanı Ramin Karımkhanı, ‘Son yıllarda gerçekleşen devlet destekli saldırılar, gelişmiş sürekli tehditler’ konusunda bir sunum gerçekleştirdi.

Ramin Karımkhanı, teknolojinin gelişmesiyle beraber artık savaşların sadece fiziksel silahlarla yapılmadığını belirtti. Karımkhanı, artık bütün dünyada bütün ülkeler hassas verileri olsun istihbarat bilgileri olsun bunların hepsinde bilişim teknolojilerinin yer aldığını söyledi.

Ramin Karımkhanı sözlerine şu şekilde devam etti: ‘’Artık savaşlar silahlarla yapılmaktan çıkmaya başladı. Artık bir ülke herhangi bir başka ülkenin bilişim sistemine yönelik gerçekleştirdiği saldırılarla hem maddi hem de manevi zarara uğratmaya çalışıyor. Dolayısıyla aslında devlet destekli siber saldırılar da bu noktada gerçekleşiyor. Bir ülke kendi çıkarları doğrultusunda belirli bir hacker grubunu destekleyerek hedef alınan ülkelerin önemli sistemleri üzerinde araştırmalar yapıyor, bu sistemlere yönelik siber ataklar gerçekleştiriyor.’’

VİDEO: 704
BAŞLIK: Savaşlarda Artık Bilişim Sistemleri Kullanılıyor
KONUŞMACI: Ramin Karımkhanı – Privia Security Siber Güvenlik Uzmanı
ETKİNLİK: 7. e-Safe Siber Güvenlik Zirvesi
TARİH: 26 Nisan 2023, Çarşamba
YER: Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu – Ankara