e-Safe Zirveleri

Siber uzay var oldukça, siber güvenlikte var olacaktır. e-Safe Ulusal Güvenlik Etkinlikleri olarak, Siber Güvenlik ve Kişisel Verileri Koruma Sektörlerinin paydaşları olan; üreticiler, satıcılar, kamu, üniversite ve STK’ları bir araya getirerek sektörün sağlıklı gelişmesine katkıda bulunmaya çalışıyoruz. Bu bağlamda e-Safe, yerel sorunlara odaklanmış bir Ulusal Güvenlik Etkinlikleri platformudur.

Scada sistemlerinin güvenliğinde sadece BT bilgisi yeterli değil!


Scada sistemlerinin güvenliğinde sadece BT bilgisi yeterli değil!

Scada sistemlerinin güvenliğinde sadece BT bilgisinin yeterli olmadığını belirten HAVELSAN Kıdemli Siber Güvenlik Uzmanı Çağdaş Bayraktar, “Burada birçok bilgiye sahip olmak gerekir” dedi.

Layer-2 ve Layer-3 tehditlerine değinen Çağdaş Bayraktar, “Network ve Data Link katmanlarında çeşitli ARP Spofing ve MAC Flooding gibi çeşitli saldırılarla, saldırganlar ağdaki trafiği öğrenip, buradaki trafiği değiştirebilirler” ifadelerini kullandı.

Scada ağ saldırılarındaki her şeyin süreci tamamen durdurmayacağını da dile getiren Bayraktar, “Bazıları düşük etkili, bazıları yüksek etkilidir. DDoS saldırısının olma olasılığı ve bundan etkilenme düşüktür. Ama kritik bir Malware saldırısında bundan etkilenme oranı ve risk yüksektir” şeklinde konuştu.

VİDEO: 494
BAŞLIK: Scada Sistemlerinin Güvenliğinde Sadece BT Bilgisi Yeterli Değil!
KONUŞMACI: Çağdaş Bayraktar – HAVELSAN Kıdemli Siber Güvenlik Uzmanı
ETKİNLİK: 4. e-Safe Siber Güvenlik Zirvesi
TARİH: 24 Eylül 2020, Perşembe
YER: Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu – Ankara