e-Safe Zirveleri

Siber uzay var oldukça, siber güvenlikte var olacaktır. e-Safe Ulusal Güvenlik Etkinlikleri olarak, Siber Güvenlik ve Kişisel Verileri Koruma Sektörlerinin paydaşları olan; üreticiler, satıcılar, kamu, üniversite ve STK’ları bir araya getirerek sektörün sağlıklı gelişmesine katkıda bulunmaya çalışıyoruz. Bu bağlamda e-Safe, yerel sorunlara odaklanmış bir Ulusal Güvenlik Etkinlikleri platformudur.

Sertel Şıracı: Şirketler Kişisel Verileri Korumayı Yük Olarak Görmemeli


Sertel Şıracı: Şirketler Kişisel Verileri Korumayı Yük Olarak Görmemeli

İstanbul’da 8 Mayıs 2018 tarihinde Boğaziçi Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirilen 1.e-Safe Boğaziçi Kişisel Verileri Korumada Yerli Çözümler Zirvesi’nde Sistem Global Danışmanlık’dan Avukat Sertel Şıracı röportaj verdi.

Zirveyi değerlendiren Sertel Şıracı şunları söyledi: “Her yıl gerçekleşen bir zirve e-Safe ve bu zirve bir toplayıcı oluyor. Hem üniversitelerin hem sektörün hem de bu iş ile ilgili herkesi bir araya getirmesi çok kıymetli ve ihtiyaç olan bir husus.

Kişisel verileri koruma, şirketler için başta yük gibi görünüyor ama bu sürece uyum sağlarsanız aslında bu uyum şirketinizin güvenliğini sağlıyor. Prosedürler bunu getiriyor. Siz şirket olarak kişisel verileri korurken şirketinizin de patentini, markasını, ticari ve müşteri sırlarını da içeride tutmuş oluyorsunuz, korumasını artırmış olursunuz. Kişisel verileri koruma kanunu, verileri güncel tutma zorunluluğu getiriyor bu da çift bir kazanım sağlıyor. Bu anlamda yük olarak bakmamak lazım. Avrupa Birliği ile ilgili işlem yapan herkes için bu tür yaptırımlar var. Bugünden yol alan bütün şirketler gelecekte kolaylık yaşayacaklardır.

Dünyada batı bu konuda daha ilerlemiş durumda. Avrupa Birliği bu konuya çok sert bakıyor. Bir kamu hakkı olarak görüyor. Fakat, Japonya, Amerika gibi devletler bu konuya ekonomi temelli bakıyor. Bizim bakışımız biraz ortada. Hem sektöre dokunmaya çalışıyor hem sektörle bir araya geliyor toplantılar yapıyoruz. Anayasal hak olarak gördüğümüz içinde yükümlülükleri de yerine de getirmeye çalışıyoruz.”

VİDEO: 085
BAŞLIK: Sertel Şıracı: Şirketler Kişisel Verileri Korumayı Yük Olarak Görmemeli
KONUŞMACI: Sertel Şıracı – Sistem Global Danışmanlık
ETKİNLİK: 1.e-Safe Boğaziçi Kişisel Verileri Korumada Yerli Çözümler Zirvesi
TARİH: 8 Mayıs 2018, Salı
YER: Boğaziçi Üniversitesi, Albert Long Hall Kültür Merkezi – İstanbul