e-Safe Zirveleri

Siber uzay var oldukça, siber güvenlikte var olacaktır. e-Safe Ulusal Güvenlik Etkinlikleri olarak, Siber Güvenlik ve Kişisel Verileri Koruma Sektörlerinin paydaşları olan; üreticiler, satıcılar, kamu, üniversite ve STK’ları bir araya getirerek sektörün sağlıklı gelişmesine katkıda bulunmaya çalışıyoruz. Bu bağlamda e-Safe, yerel sorunlara odaklanmış bir Ulusal Güvenlik Etkinlikleri platformudur.

Yılmaz Vural: Öncelikle Düşünce Olarak Yerli Olmalıyız


Yılmaz Vural: Öncelikle Düşünce Olarak Yerli Olmalıyız

İstanbul’da 8 Mayıs 2018 tarihinde Boğaziçi Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirilen 1.e-Safe Boğaziçi Kişisel Verileri Korumada Yerli Çözümler Zirvesi’nde Türksat Siber Güvenlik Danışmanı Dr. Yılmaz Vural röportaj verdi.

Zirveyi değerlendiren Yılmaz Vural şunları söyledi: “Zirvede genelde Türkiye’de yapılmayan işler yapılıyor. Yerli firmalara öncelik verilmesi gibi. Güvenlik ciddi bir iş ve mutlaka yerlileşerek yapılması gereken bir konu ama şuna da dikkat edilmesi gerekiyor: Yüzde 100 yerli olacağız diye bir takım yenilikleri atlamamak. Asıl yerlilik beyinde başlıyor. Öncelikle düşünce olarak yerli olmalıyız sonrasında yavaş yavaş teknolojileri yerli yapmamız gerektiğini biz zirveler sayesinde halka anlatıyoruz.

‘Veri-mahremiyet-ekonomi’ üçgeni, zor bir üçgen. Bunların hepsi zıt kavramlar ama bir arada yönetilmesi gerekiyor. Veri dediğimiz şey insanlık tarihi kadar eski. Son dönemde popüler olmasının sebebi artık verilerin işleniyor olması. Veriler işlendikçe artık mahremiyet kaygıları ortaya çıkmaya başladı. İnsan kendine dair kendisinin izin verdiği bilgiler dışında ulaşılmış veya çıkarım yapılmış olmasına karşı her zaman ayrımcılığa uğrar. Onu vermemesinin sebebi mağduriyete uğrayacağı ayrımcılık yapılacağına dair düşüncesidir. İnsanın özel alanına veri işlemelerle girildiği zaman problemler ortaya çıkıyor. Bunun arkasında büyük bir ekonomik güç var. Bu veriler işleniyor ve insanların verileri kendi verileri üzerinden hiç bilmedikleri fiziksel mekanlarda hiç bilmedikleri firmalar tarafından paraya dönüştürülüyor.”

VİDEO: 086
BAŞLIK: Yılmaz Vural: Öncelikle Düşünce Olarak Yerli Olmalıyız
KONUŞMACI: Dr. Yılmaz Vural – Türksat Siber Güvenlik Danışmanı
ETKİNLİK: 1.e-Safe Boğaziçi Kişisel Verileri Korumada Yerli Çözümler Zirvesi
TARİH: 8 Mayıs 2018, Salı
YER: Boğaziçi Üniversitesi, Albert Long Hall Kültür Merkezi – İstanbul