e-Safe Zirveleri

Siber uzay var oldukça, siber güvenlikte var olacaktır. e-Safe Ulusal Güvenlik Etkinlikleri olarak, Siber Güvenlik ve Kişisel Verileri Koruma Sektörlerinin paydaşları olan; üreticiler, satıcılar, kamu, üniversite ve STK’ları bir araya getirerek sektörün sağlıklı gelişmesine katkıda bulunmaya çalışıyoruz. Bu bağlamda e-Safe, yerel sorunlara odaklanmış bir Ulusal Güvenlik Etkinlikleri platformudur.

Siber ekosistemin en önemli parçası: Kritik altyapılar


Siber ekosistemin en önemli parçası: Kritik altyapılar

7’nci e-Safe Siber Güvenlik Zirvesi’nde konuşan BTK USOM Siber Güvenlik Uzmanı Betül Ebrar Denizler, ‘’En yaygın siber tehditler, hibrit savaşa karşı alınması gereken önlemler’’ konusunda bir sunum yaptı.

Betül Ebrar Denizler, hibrit savaş kavramının hayatımızda kullanılmasına dair örnekler verdi. Siber savaş konusunu anlatmak için siber ekosistem ve kritik altyapılar konularının bilinmesi gerektiğini ifade eden Denizler, siber ekosistemin kullandığımız cihazlardan var olduğumuz ortamlara kadar ifade edildiğine dikkat çekti.

Betül Ebrar Denizler konuşmasına şu şekilde devam etti: ‘’Siber ekosistemin en önemli parçası kritik altyapılar. Kritik altyapılar, işlediği bilginin bütünlüğünün, işlenebilirliğinin bozulması noktasında ulusal güvenliğin bozulmasına sebep olabilecek, ciddi manada can ve mal kayıplarına sebep olabilecek, ekonomik krizlere ve ulusal güvenlik ve dünya üzerindeki güvenliğin bozulmasına sebep olabilecek her türlü altyapıya denir. Enerji, finans, bankacılık, kamu hizmetleri, su yönetimi gibi kritik altyapılarımız bulunuyor.’’

VİDEO: 688
BAŞLIK: Siber Ekosistemin En Önemli Parçası: Kritik Altyapılar
KONUŞMACI: Betül Ebrar Denizler – BTK USOM Siber Güvenlik Uzmanı
ETKİNLİK: 7. e-Safe Siber Güvenlik Zirvesi
TARİH: 26 Nisan 2023, Çarşamba
YER: Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu – Ankara