e-Safe Zirveleri

Siber uzay var oldukça, siber güvenlikte var olacaktır. e-Safe Ulusal Güvenlik Etkinlikleri olarak, Siber Güvenlik ve Kişisel Verileri Koruma Sektörlerinin paydaşları olan; üreticiler, satıcılar, kamu, üniversite ve STK’ları bir araya getirerek sektörün sağlıklı gelişmesine katkıda bulunmaya çalışıyoruz. Bu bağlamda e-Safe, yerel sorunlara odaklanmış bir Ulusal Güvenlik Etkinlikleri platformudur.

Kripto varlıklar kişisel verilerin korunması hukuku bakımından hangi konumda?


Kripto varlıklar kişisel verilerin korunması hukuku bakımından hangi konumda?

6’ncı e-Safe Kişisel Verileri Koruma Zirvesi’nde konuşan Bilkent Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Doç Dr. Pınar Çağlayan Aksoy, ‘’Kişisel verilerin korunmasında blokchain teknolojisi: Avantajlar, dezavantajlar ve hukuki yönleri’’ konusunda bir sunum gerçekleştirdi.

Doç. Dr. Pınar Çağlayan Aksoy, kişisel verileri koruma hukukunun benimsenmiş bazı ilkeleri olduğunu ifade etti. Aksoy, kişisel verileri koruma hukukunun üzerinde yer aldığı merkezi bir yapının olduğunun altını çizdi. Blokchain teknlojisinin 2008 yılından sonra hayatımıza girdiğini belirten Aksoy, kişisel verileri koruma hukukunun yanı sıra birçok alanda bir çatışma içerisinde olup olmadığının değerlendirildiğini söyledi.

Pınar Çağlayan Aksoy sözlerine şu şekilde devam etti: ‘’Bu çerçevede bitcoin gibi kripto paraların mevcut hukuk dallarıyla bir uyum içerisinde olup olmadığı, bu konulara ilişkin yeni bir regülasyon yapılmasına gerek olup olmadığı tartışıldı. Kişisel verileri koruma hukuku daha merkezi bir yapıya sahiptir. Kişisel verilerin gerekli olduğu ölçüde ve bazı şartların bulunması halinde işlenmesini esas alır. Kişisel verilerin işlenmesi kural olarak mümkün değildir. Ancak bunun istisnaları söz konusu olabilir.’’

VİDEO: 689
BAŞLIK: Kripto Varlıklar Kişisel Verilerin Korunması Hukuku Bakımından Hangi Konumda?
KONUŞMACI: Doç Dr. Pınar Çağlayan Aksoy – Bilkent Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi
ETKİNLİK: 6. e-Safe Kişisel Verileri Koruma Zirvesi
TARİH: 3 Mayıs 2023, Çarşamba
YER: Kişisel Verileri Koruma Kurumu – Ankara