e-Safe Zirveleri

Siber uzay var oldukça, siber güvenlikte var olacaktır. e-Safe Ulusal Güvenlik Etkinlikleri olarak, Siber Güvenlik ve Kişisel Verileri Koruma Sektörlerinin paydaşları olan; üreticiler, satıcılar, kamu, üniversite ve STK’ları bir araya getirerek sektörün sağlıklı gelişmesine katkıda bulunmaya çalışıyoruz. Bu bağlamda e-Safe, yerel sorunlara odaklanmış bir Ulusal Güvenlik Etkinlikleri platformudur.

Siber güvenliği anlamak ve anlatmak için ne yapmak gerekiyor?


Siber güvenliği anlamak ve anlatmak için ne yapmak gerekiyor?

Siber güvenliği anlatmak için kişinin günlük hayatında kullandığı terminolojiyi kullanmamaya özen göstermesi gerektiğine vurgu yapan T.C. Sağlık Bakanlığı Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemleri Birim Sorumlusu Dilek Şen Karakaya, kişinin konuyu ne kadar bildiğini ve nasıl sadeleştirerek anlatabileceğini ölçmesi gerektiğini dile getirdi.

“Ölçmediğiniz hiçbir şeyi iyileştiremezsiniz. Verileri çok doğru bir şekilde toplayıp, bunları analiz edip, bilgiye dönüştürüp, bir strateji belirlemek gerekiyor. Doğru stratejilerle anlatmak gerekiyor” diyen Karakaya, bunları anlatırken de veri, bilgi ve stratejiden sonra bir risk yönetimi belirlemek gerektiğini, bütün bunları yönetmek için de yönetimsel bilgilere ihtiyaç olduğunu söyledi.

Kişiler arası iletişim dillerinin de değişmeye başladığını belirten Karakaya, “Y kuşağı uzun cümlelerle anlatırken, Z kuşağı kısa cümleler kurarak bir şeyler anlatmaya çalışıyor. İletişim becerilerimizi de geliştirmemiz gerekiyor. Sadece teknik tarafını bilmek yetmiyor. Bütünsel bir bakış açısı gerekiyor. Teknik, yönetsel, hukuki ve yönetişim alanını çok iyi bilmek gerekiyor. Yönetişim becerilerinin de gelişmiş olması gerekiyor” dedi.

VİDEO: 380
BAŞLIK: Siber Güvenliği Anlamak ve Anlatmak İçin Ne Yapmak Gerekiyor?
KONUŞMACI: Dilek Şen Karakaya – T.C. Sağlık Bakanlığı Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemleri Birim Sorumlusu
ETKİNLİK: 6. e-Safe Siber Güvenlik Zirvesi
TARİH: 17 Mart 2022, Perşembe
YER: Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu – Ankara