e-Safe Zirveleri

Siber uzay var oldukça, siber güvenlikte var olacaktır. e-Safe Ulusal Güvenlik Etkinlikleri olarak, Siber Güvenlik ve Kişisel Verileri Koruma Sektörlerinin paydaşları olan; üreticiler, satıcılar, kamu, üniversite ve STK’ları bir araya getirerek sektörün sağlıklı gelişmesine katkıda bulunmaya çalışıyoruz. Bu bağlamda e-Safe, yerel sorunlara odaklanmış bir Ulusal Güvenlik Etkinlikleri platformudur.

Siber güvenliğin milli güvenliğe entegrasyonu için yapılan çalışmalar


Siber güvenliğin milli güvenliğe entegrasyonu için yapılan çalışmalar

Türkiye’de siber güvenliğin milli güvenliğe entegrasyonu için farklı kurum ve kuruluşlar tarafından yapılmış ve yapılmaya devam eden çalışmalardan bahseden HAVELSAN Siber Güvenlik Direktörü Dr. Mert Özarar, “Birincisi Savunma Sanayii Başkanlığı insifiyatinde gerçekleştirilen Türkiye Siber Güvenlik Kümelenmesi. Diğeri Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi tarafından yayınlanan Bilgi ve İletişim Güvenliği Rehberi. Son olarak da TR-TEST adında bir firmanın kendi çalışmaları var” dedi.

Siber güvenliğin milli güvenliğe entegrasyonu için atılması gereken adımlara da değinen Özarar, “Sektörler bazında birlik ve beraberlik algısının oluşturmak zorundayız. Yerli ve milli ürünlerin oluşturulması ve desteklenmesi gerekiyor. Siber güvenlik start-uplarının oluşturulması ve desteklenmesi gerekiyor. Siber güvenlik özelinde eğitim sistemlerinin geliştirilmesi gerekiyor” şeklinde konuştu.

VİDEO: 598
BAŞLIK: Siber Güvenliğin Milli Güvenliğe Entegrasyonu İçin Yapılan Çalışmalar
KONUŞMACI: Dr. Mert Özarar – HAVELSAN Siber Güvenlik Direktörü
ETKİNLİK: 5. e-Safe Siber Güvenlik Zirvesi
TARİH: 25 Mart 2021, Perşembe
YER: Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu – Ankara