e-Safe Zirveleri

Siber uzay var oldukça, siber güvenlikte var olacaktır. e-Safe Ulusal Güvenlik Etkinlikleri olarak, Siber Güvenlik ve Kişisel Verileri Koruma Sektörlerinin paydaşları olan; üreticiler, satıcılar, kamu, üniversite ve STK’ları bir araya getirerek sektörün sağlıklı gelişmesine katkıda bulunmaya çalışıyoruz. Bu bağlamda e-Safe, yerel sorunlara odaklanmış bir Ulusal Güvenlik Etkinlikleri platformudur.

Siber güvenlik uluslararası krize neden olur mu?


Siber güvenlik uluslararası krize neden olur mu?

E-Safe’in her yıl düzenli olarak gerçekleştirdiği siber güvenlik zirvelerinin 8’incisi, 18 Ocak 2024 Perşembe günü İTÜ Süleyman Demirel Kültür Merkezi’ne ‘’Siber Güvenlikte Kariyer” ana temasıyla gerçekleştirildi.

Etkinliğin üçüncü panelinin moderatörlüğünü Türk Telekom Siber Güvenlik Direktörü Mahmut Küçük yaptı. Üçüncü panelde T.C. Hazine Ve Maliye Bakanlığı Bilgi Güvenliği Daire Başkanı Zeynep Nida Özdemir ve Gais Security Genel Müdür Yardımcısı Hasan Mutlu yer aldı.

Türk Telekom Siber Güvenlik Direktörü Mahmut Küçük, “Siber güvenlik alanı çalışacak arkadaşların para kazanmak, geleceği idare etmek, kariyer konusunda çok iyi yerlere gelmeyi hedeflemek için çok cazip bir alan değil. Ama ülke güvenliği adına, vatan-bayrak-millet sevgisi varsa ve stresle başa çıkabiliyorsanız bu alan haz veriyor” dedi.

Gais Security Genel Müdür Yardımcısı Hasan Mutlu ise, “Siber vatan ve siber varlıkları korumak çok farklı bir haz. SİHA’lar bizim gurur kaynağımız. Uçtan uca bir görüntü alınıyor, merkeze kadar geliyor, işleniyor ve ardından tekrar SİHA’ya komutla geri gidiyor ve doğru hedefi vurması sağlanıyor. Buranın bir operasyon bir de siber güvenlik yükü var. Uluslararası arenada doğru tedbirleri alamazsak o füze çıktıktan sonra yanlış bir hedefi vurduğunda ülkemizi sıkıntıya sokabilecek uluslararası krizlere yol açabilir” ifadelerini kullandı.

VİDEO: 740
BAŞLIK: Siber Güvenlik Uluslararası Krize Neden Olur mu?
MODERATÖR: Mahmut Küçük – Türk Telekom Siber Güvenlik Direktörü
ETKİNLİK: 8. e-Safe Siber Güvenlik Zirvesi
TARİH: 18 Ocak 2024, Perşembe
YER: İTÜ Süleyman Demirel Kültür Merkezi – İstanbul