e-Safe Zirveleri

Siber uzay var oldukça, siber güvenlikte var olacaktır. e-Safe Ulusal Güvenlik Etkinlikleri olarak, Siber Güvenlik ve Kişisel Verileri Koruma Sektörlerinin paydaşları olan; üreticiler, satıcılar, kamu, üniversite ve STK’ları bir araya getirerek sektörün sağlıklı gelişmesine katkıda bulunmaya çalışıyoruz. Bu bağlamda e-Safe, yerel sorunlara odaklanmış bir Ulusal Güvenlik Etkinlikleri platformudur.

Siber güvenlikte risk temelli bir bakış açısıyla yatırımlar yapılmalı


Siber güvenlikte risk temelli bir bakış açısıyla yatırımlar yapılmalı

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) Merkez Bina’da yapılan 7’nci e-Safe Siber Güvenlik Zirvesi’nin bu yılki teması; “Siber Tehditler ve Hibrit Savaş 2.0” oldu.

Zirvenin ana sponsoru olan ve zirvenin açılış konuşmasında yer alan Türk Telekom Siber Güvenlik Direktörü Mahmut Küçük, ‘’36 siber güvenlik servisimizle 5 binden fazla hizmeti müşterilerimize sunuyoruz.’’ ifadelerini kullandı.

Mahmut Küçük, açılış konuşmasında siber saldırılarla enerji, sağlık ve iletişim gibi kritik altyapıların hedef alınabildiğini anlatarak, “Risk temelli bir bakış açısıyla, mevcut durumun ve risklerin ortaya çıkarılması, güvenlik değerlendirmesi yapılması ve buna göre yatırımların organize edilmesi gerekiyor. Değerlendirmeyi yapmadan siber güvenliğe harcama ve yatırım yapan, kapasite artırımı için uğraşan firmalar ve kurumlar, doğru yere adresleme konusunda eksikliklerinin farkına varamayabilir. Bu noktada Türk Telekom olarak biz kendilerine destek ve danışmanlık sağlıyoruz. Toplam 36 siber güvenlik servisimizle 5 binden fazla hizmeti müşterilerimize sunuyoruz. Türkiye’nin siber güvenliğini sağlama konusunda gece-gündüz çalışmaya devam ediyoruz. Bağımsız araştırma kuruluşlarının son iki senedir raporlarında tescillediği gibi, Türkiye’nin lider siber güvenlik servis sağlayıcısı konumundayız. Bu konumun bize verdiği sorumluluğun da bilincindeyiz ve yatırımlarımızı bu alana yapmaya devam edeceğiz.” dedi.

VİDEO: 681
BAŞLIK: Siber Güvenlikte Risk Temelli Bir Bakış Açısıyla Yatırımlar Yapılmalı
ETKİNLİK: 7. e-Safe Siber Güvenlik Zirvesi
TARİH: 26 Nisan 2023, Çarşamba
YER: Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu – Ankara