e-Safe Zirveleri

Siber uzay var oldukça, siber güvenlikte var olacaktır. e-Safe Ulusal Güvenlik Etkinlikleri olarak, Siber Güvenlik ve Kişisel Verileri Koruma Sektörlerinin paydaşları olan; üreticiler, satıcılar, kamu, üniversite ve STK’ları bir araya getirerek sektörün sağlıklı gelişmesine katkıda bulunmaya çalışıyoruz. Bu bağlamda e-Safe, yerel sorunlara odaklanmış bir Ulusal Güvenlik Etkinlikleri platformudur.

Siber güvenlikte STK’ların sorumlulukları nelerdir?


Siber güvenlikte STK’ların sorumlulukları nelerdir?

Siber güvenlikte STK’ların (Sivil Toplum Kuruluşu) sorumluluklarından bahseden Türkiye Bilişim Derneği (TBD) 2’nci Başkanı Ali Yazıcı, “Stratejilerin belirlenmesinde insan odaklı çalışmak gerekiyor. Çünkü siber güvenlik saldırılarının büyük bir çoğunluğu insan kaynaklı” dedi.

Strateji ve hedeflere uygun eylem planlarının oluşturulmasının çok önemli olduğunu söyleyen Yazıcı, bu noktada da STK’lara çok büyük görev ve sorumluluklar düştüğünü belirterek sözlerine şöyle devam etti:

“Bir diğer konu ise siber güvenlik alanında farkındalık yaratılması. Tabi bu konuda insanlar çok önemli olduğu için gerekli eğitim ve seminerlerin düzenlenmesiyle siber güvenlik alanında bir farkındalık oluşturulması çok önemlidir.”

Teknoloji egemenliğinin de çok önemli olduğunu ifade eden Yazıcı, “Siber güvenlikte yüzde 85 yurtdışı menşeili ürünler kullanılıyor. Dolayısıyla siber güvenlik alanı başta olmak üzere tüm kritik teknolojilerde ülke olarak kendimize yetecek teknolojik bağımsızlığımızı elde edecek bir AR-GE ve inovasyon altyapımızı oluşturmamız gerekiyor” şeklinde konuştu.

VİDEO: 630
BAŞLIK: Siber Güvenlikte STK’ların Sorumlulukları Nelerdir?
KONUŞMACI: Ali Yazıcı – Türkiye Bilişim Derneği (TBD) 2’nci Başkanı
ETKİNLİK: 5. e-Safe Siber Güvenlik Zirvesi
TARİH: 25 Mart 2021, Perşembe
YER: Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu – Ankara