e-Safe Zirveleri

Siber uzay var oldukça, siber güvenlikte var olacaktır. e-Safe Ulusal Güvenlik Etkinlikleri olarak, Siber Güvenlik ve Kişisel Verileri Koruma Sektörlerinin paydaşları olan; üreticiler, satıcılar, kamu, üniversite ve STK’ları bir araya getirerek sektörün sağlıklı gelişmesine katkıda bulunmaya çalışıyoruz. Bu bağlamda e-Safe, yerel sorunlara odaklanmış bir Ulusal Güvenlik Etkinlikleri platformudur.

Siber suç çetesi operasyonla çökertildi!


Siber suç çetesi operasyonla çökertildi!

Ukrayna’nın başkenti Kiev’de siber suç çetesinin çökertilme operasyonunu anlatan siberbulten.com’da Araştırmacı Minhaç Çelik, “Çetenin bu zamana kadar işlediği suçlar arasında yüzbinlerce dijital cihaza sızarak banka bilgilerini elde edip, banka bilgilerinden yüzmilyonlarca dolarlık para elde ettiğine dair iddialar vardı” diyerek sözlerine şöyle devam etti:

“Birkaç ülkeden kolluk kuvvetleri operasyona iştirak ederek birkaç aylık bir süreçten sonra United yazılımını kullanan siber suç çetesine baskın düzenlendi. Operasyonda Ukrayna polisini kameralar karşısında görseniz de Hollanda, Amerika, İngiltere, Fransa ve Letonya başta olmak üzere birkaç ülkenin kolluk kuvvetleri ve istihbarat servisleri bir arada çalışıyor.”

VİDEO: 600
BAŞLIK: Siber Suç Çetesi Operasyonla Çökertildi!
KONUŞMACI: Minhaç Çelik – siberbulten.com’da Araştırmacı
ETKİNLİK: 5. e-Safe Siber Güvenlik Zirvesi
TARİH: 25 Mart 2021, Perşembe
YER: Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu – Ankara