e-Safe Zirveleri

Siber uzay var oldukça, siber güvenlikte var olacaktır. e-Safe Ulusal Güvenlik Etkinlikleri olarak, Siber Güvenlik ve Kişisel Verileri Koruma Sektörlerinin paydaşları olan; üreticiler, satıcılar, kamu, üniversite ve STK’ları bir araya getirerek sektörün sağlıklı gelişmesine katkıda bulunmaya çalışıyoruz. Bu bağlamda e-Safe, yerel sorunlara odaklanmış bir Ulusal Güvenlik Etkinlikleri platformudur.

Sinyal İstihbarat ve Mobil Casusluk


Sinyal İstihbarat ve Mobil Casusluk

Ankara’da, 15 Mart 2018 tarihinde, 2.e-Safe Siber Güvenlik Zirvesi’nde kamuda siber güvenliğin nasıl sağlanacağı konuşuldu. Kamuda güvenli web uygulamalarından güvenli parola kullanımlarına uzanan pek çok husus uzmanlarca masaya yatırıldı.

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) himayesinde Ankara’da gerçekleştirilen 2. e-Safe Siber Güvenlik Zirvesi’nde Mobil Güvenlik Uzmanı Murat Şişman, “Sinyal İstihbarat ve Mobil Casusluk” üzerine konuşmasını gerçekleştirdi.

Murat Şişman, “Siber istihbaratın kamu güvenliği için rolü ve önemi’ ile “sinyal istihbarat ve mobil casusluk’ konusundaki sunumunu katılımcılarla paylaştı.

Şişman “Mobil casusluk, mobil cihazlar üzerinden bilgilerimizin ya da başkalarının bilgilerini çalmak olarak tanımlayan Şişman, bu işlemlerin nasıl yapıldığını anlattı: “Mobil uygulama kullandırılarak, var olan bir uygulamanın içeriğine bakarak, hesap bilgilerine ulaşarak yapılabilir. Log açıkları ile bu bilgilere ulaşım kolaylaşmaktadır.” açıklamasından sonra uygulamalı olarak bir mobil uygulama programı ile nasıl yapıldığını gösterdi.

Mobil Güvenlik Uzmanı Murat Şişman’ın 50 dolarlık bir sinyal alıcısı ile kürsüde Ankara Emniyet Teşkilatının telsiz konuşmalarını dinlemesi ilgi topladı. Şişman, bu dinlemeyi yapmanın yasal olduğunu söyledi.

VİDEO: 022
BAŞLIK: Sinyal İstihbarat ve Mobil Casusluk
KONUŞMACI: Murat Şişman-Mobil Güvenlik Uzmanı
ETKİNLİK: 2.e-Safe Siber Güvenlik Zirvesi
TARİH: 15 Mart 2018, Perşembe
YER: Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu – Ankara