e-Safe Zirveleri

Siber uzay var oldukça, siber güvenlikte var olacaktır. e-Safe Ulusal Güvenlik Etkinlikleri olarak, Siber Güvenlik ve Kişisel Verileri Koruma Sektörlerinin paydaşları olan; üreticiler, satıcılar, kamu, üniversite ve STK’ları bir araya getirerek sektörün sağlıklı gelişmesine katkıda bulunmaya çalışıyoruz. Bu bağlamda e-Safe, yerel sorunlara odaklanmış bir Ulusal Güvenlik Etkinlikleri platformudur.

Sosyal medya kullanımı 4 milyarı aştı


Sosyal medya kullanımı 4 milyarı aştı

Yeryüzünde şuanda 7.8 milyar insanın yüzde 56 oranının kentlerde yaşadığını belirten MOBİLSİAD Başkanı Prof. Dr. Kerem Alkin, 2100 yılında dünya nüfusu 11.3 milyara ulaştığında yüzde 56 oranındaki kentleşmenin yüzde 86’ya ulaşmış olacağını söyledi.

“Bunun kentlerdeki yaşam ihtiyaçları ile ilgili olarak bugünden geleceğe ne kadar iddialı teknolojiler üretmemiz konusunda verdiği ip ucu son derece açık. Bu yönüyle bakıldığında dünya nüfusunun yüzde 67’sinin şuanda akıllı cihaz kullanabildiğini, 4.6 milyar insanın yüzde 60’lık peneterasyonla internet kullanıcısı olduğunu ve bunların içerisinde de sosyal medya dünyasını kullanan insan sayısının da 4 milyarı aştığını görüyoruz” diyen Alkin, bu çerçevede önümüzdeki dönemde elektronik ticaretin hayatın vazgeçilmez parçalarından birisi olacağını dile getirdi.

Türkiye’nin batı Avrupa ile Asya Pasifik arasında toplam e-ticaret hacminin 2.2 trilyon dolarları zorladığı iki kıta arasında, tam merkezde yer aldığını söyleyen Alkin, “Dolayısıyla Türkiye önümüzdeki dönemde elektronik ticaretin dünyada artan önemine bağlı olarak bu kadar kritik önemdeki kıtalar arasında önemli bir kavşak noktası. Hatta belki sonrasında da kendisi bizzat eksen ve yükselen yıldız bir ülke olarak küresel lojistik sisteminin en vazgeçilmez ülkelerinden birisi olmak adına önemli bir geleceğe gidiyor. Dolayısıyla önümüzdeki dönemde bu tarihi dijital dönüşüm aynı zamanda konvansiyonel ve geleneksel anlamdaki ticari faaliyetleri çok daha farklı bir geleceğe taşıyacak” şeklinde konuştu.

VİDEO: 503
BAŞLIK: Sosyal Medya Kullanımı 4 Milyarı Aştı
KONUŞMACI: Prof. Dr. Kerem Alkin – MOBİLSİAD Başkanı
ETKİNLİK: 3. e-Safe Kişisel Verileri Koruma Zirvesi
TARİH: 12 Kasım 2020, Perşembe
YER: Kişisel Verileri Koruma Kurumu – Ankara