e-Safe Zirveleri

Siber uzay var oldukça, siber güvenlikte var olacaktır. e-Safe Ulusal Güvenlik Etkinlikleri olarak, Siber Güvenlik ve Kişisel Verileri Koruma Sektörlerinin paydaşları olan; üreticiler, satıcılar, kamu, üniversite ve STK’ları bir araya getirerek sektörün sağlıklı gelişmesine katkıda bulunmaya çalışıyoruz. Bu bağlamda e-Safe, yerel sorunlara odaklanmış bir Ulusal Güvenlik Etkinlikleri platformudur.

Teknoloji alanında yaşanan hızlı gelişmeler iş görme biçimlerini değiştiriyor


Teknoloji alanında yaşanan hızlı gelişmeler iş görme biçimlerini değiştiriyor

Bilgi ve iletişim teknolojilerinde yaşanan gelişmelerin, haberleşme ihtiyacının karşılanmasının ötesine geçerek, günlük hayatın vazgeçilmez araçları haline geldiğini belirten T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Dr. Ömer Fatih Sayan, “Teknoloji alanında yaşanan hızlı gelişmeler ile gerek bireysel gerekse kurumsal olarak hepimiz için sosyal iş görme biçimlerimiz değişmekte” dedi.

“Covid-19 döneminde fiziksel mesafeyi arttırırken, bilgi ve iletişim teknolojileri sayesinde sanal ortamda mesafeleri kapatıyor ve sevdiklerimizle hasret gideriyoruz. Eğitimlerimizi alıyoruz. Toplantılarımızı yapıyoruz. İhtiyaçlarımızı e-ticaret sitelerinden gideriyor, posta ve kargo sektöründe çalışanlar sayesinde alışverişlerimiz kapımıza geliyor” ifadelerini kullanan Bakan Yardımcısı Sayan, sözlerine şöyle devam etti:

“Bu zorlu pandemi sürecinde devamlılığı sağlayan aslıda bilgi ve iletişim altyapısı teknolojilerine bugüne kadar yapmış olduğumuz güçlü altyapı yatırımları. Ülkemiz gerek sabit, gerekse mobil ve uydu haberleşmesine yapmış olduğu güçlü yatırımlar ile bugün sayısal dönüşümde çok önemli mesafeler kat etti. Elektronik haberleşme altyapımızın daha da gelişmesi yönünde yatırımlarımızı hız kesmeden devam ettiriyoruz.”

VİDEO: 530
BAŞLIK: Teknoloji Alanında Yaşanan Hızlı Gelişmeler İş Görme Biçimlerini Değiştiriyor
KONUŞMACI: Dr. Ömer Fatih Sayan – T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı
ETKİNLİK: 5. e-Safe Siber Güvenlik Zirvesi
TARİH: 25 Mart 2021, Perşembe
YER: Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu – Ankara