e-Safe Zirveleri

Siber uzay var oldukça, siber güvenlikte var olacaktır. e-Safe Ulusal Güvenlik Etkinlikleri olarak, Siber Güvenlik ve Kişisel Verileri Koruma Sektörlerinin paydaşları olan; üreticiler, satıcılar, kamu, üniversite ve STK’ları bir araya getirerek sektörün sağlıklı gelişmesine katkıda bulunmaya çalışıyoruz. Bu bağlamda e-Safe, yerel sorunlara odaklanmış bir Ulusal Güvenlik Etkinlikleri platformudur.

Türkiye neden bölgesel veri trafiğinin merkezi olmasın?


Türkiye neden bölgesel veri trafiğinin merkezi olmasın?

2016 yılında İstanbul Havaalanı Ekonomik Etki Analizi’nin hazırlandığını söyleyen Türkiye Bilişim Derneği 2’nci Başkanı Ali Yazıcı, “Daha sonrada bölgesel bir trafik merkezi olmak üzere bir havaalanı yapıldı” ifadelerini kullandı.

“Biz neden bölgesel olarak veri trafiğinin bir merkezinde olmayalım?” diyen Ali Yazıcı, sözlerine şöyle devam etti:

“Bunun ne tür avantajları var diye bakarsanız; bir kere internet değişim noktasının ülkemizde olması gerekiyor. Biliyorsunuz bütün DDoS atakları ağ üzerinden engelleniyor. Dolayısıyla bu proaktif olarak güvenli bir IP ağı elde etmiş oluyorsunuz. Aynı zamanda yüksek ağ performansı ve hizmet kalitesini elde edebilirsiniz. Bir de bölgesel olarak alacağımız trafikle de veri ekonomisine bir katkı sağlamış olursunuz.”

VİDEO: 531
BAŞLIK: Türkiye Neden Bölgesel Veri Trafiğinin Merkezi Olmasın?
KONUŞMACI: Ali Yazıcı – Türkiye Bilişim Derneği 2. Başkanı
ETKİNLİK: 3. e-Safe Kişisel Verileri Koruma Zirvesi
TARİH: 12 Kasım 2020, Perşembe
YER: Kişisel Verileri Koruma Kurumu – Ankara