e-Safe Zirveleri

Siber uzay var oldukça, siber güvenlikte var olacaktır. e-Safe Ulusal Güvenlik Etkinlikleri olarak, Siber Güvenlik ve Kişisel Verileri Koruma Sektörlerinin paydaşları olan; üreticiler, satıcılar, kamu, üniversite ve STK’ları bir araya getirerek sektörün sağlıklı gelişmesine katkıda bulunmaya çalışıyoruz. Bu bağlamda e-Safe, yerel sorunlara odaklanmış bir Ulusal Güvenlik Etkinlikleri platformudur.

Teknolojik gelişmelerle birlikte siber güvenlik


Teknolojik gelişmelerle birlikte siber güvenlik

Teknolojik gelişmelerle birlikte uluslararası güvenlik çalışmalarının da şekillendiğini söyleyen HAVELSAN Siber Güvenlik Direktörü Dr. Mert Özarar, “Teknoloji geliştikçe karşımıza farklı alanlarda geliyor. Özellikle soğuk savaş döneminden beri karşımıza çıkan bir siber kavramı var” dedi

Yapılan araştırmalar sonucunda; 2020 sonuna kadar her 5 saldırıdan 2’sinin malware kötü yazılımı ile gerçekleştiğini belirten Özarar, “Targeted atakları da bizim en çok ilgimizde olan saldırılar. Çünkü bu ataklarda sadece o hedefi kırmaya yönelik saldırı grupları tarafından kötü yazılımlar ortaya çıkıyor” ifadelerini kullandı.

Siber saldırıların maddi boyutuna da değinen Özarar, “2017 yılında 137 milyar dolarlık bir pazardan bahsederken, günümüzde bu sene itibariyle 203 milyar dolarlık bir harcama yapılacağını tahmin ediyoruz. 2023’de bu sayı 240 milyar dolarlarda olacak” şeklinde konuştu.

VİDEO: 594
BAŞLIK: Teknolojik Gelişmelerle Birlikte Siber Güvenlik
KONUŞMACI: Dr. Mert Özarar – HAVELSAN Siber Güvenlik Direktörü
ETKİNLİK: 5. e-Safe Siber Güvenlik Zirvesi
TARİH: 25 Mart 2021, Perşembe
YER: Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu – Ankara