e-Safe Zirveleri

Siber uzay var oldukça, siber güvenlikte var olacaktır. e-Safe Ulusal Güvenlik Etkinlikleri olarak, Siber Güvenlik ve Kişisel Verileri Koruma Sektörlerinin paydaşları olan; üreticiler, satıcılar, kamu, üniversite ve STK’ları bir araya getirerek sektörün sağlıklı gelişmesine katkıda bulunmaya çalışıyoruz. Bu bağlamda e-Safe, yerel sorunlara odaklanmış bir Ulusal Güvenlik Etkinlikleri platformudur.

Teknolojinin devamını sistemlerin kapasitesi sağlıyor


Teknolojinin devamını sistemlerin kapasitesi sağlıyor

7’nci e-Safe Siber Güvenlik Zirvesi’nde konuşan ImmuniWeb-AI or Application Security Partner Manager Turkey and EMEA Sezgin Koch, ‘’Siber güvenlikte yapay zekanın ve makine öğrenmesinin kullanımı’’ konusunda bir sunum yaptı.

Sezgin Koch, 2015 yılından beri siber güvenlik alanında çalıştığını belirtti. ‘’AI, insan beynini aslında bir kopyalama ile çalışır ve bu kopyalamanın zor olduğunu söylemek mümkündür.’’ diyen Koch, sanat eserlerine baktığımızda da bu kopyalama olayını gördüğümüzü söyledi. Koch, insan beynindeki o muazzam yapının makinelere nasıl kopyalanacağının bu noktada önemli olduğunun altını çizdi.

Sezgin Koch konuşmasını şu sözlerle sürdürdü: ‘’Yapay zeka yeni bir alan değil aslında. Şuan da çok popüler fakat tarh sürecine baktığımızda 1950’lerden başlayan ve günümüze gelen bir teknolojiden bahsediyoruz. 1960’larda yapay zeka çalışmaları daha da hız kazanıyor ve buradaki teknoloji kelimesinin de zaten yine sanatla bir bağlantısı var. Tekniği kolaylaştırma, sanatlaştırma. AI teknolojisi de aslında sürekli araştırmalarla ve sürekli geliştirmelerle beraber bir dönemde hız kazanıyor. Ancak bu 1980’lerin ortalarına doğru bir düşüş yaşanıyor. Bu düşüşün sebebi kapasite kaldırmıyor. Teknolojinin işlemesi için arka planda bu sistemlerin kaldırabilecek kapasitesi olması gerekiyor.’’

VİDEO: 698
BAŞLIK: Teknolojinin Devamını Sistemlerin Kapasitesi Sağlıyor
KONUŞMACI: Sezgin Koch – ImmuniWeb-AI or Application Security Partner Manager Turkey and EMEA
ETKİNLİK: 7. e-Safe Siber Güvenlik Zirvesi
TARİH: 26 Nisan 2023, Çarşamba
YER: Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu – Ankara