e-Safe Zirveleri

Siber uzay var oldukça, siber güvenlikte var olacaktır. e-Safe Ulusal Güvenlik Etkinlikleri olarak, Siber Güvenlik ve Kişisel Verileri Koruma Sektörlerinin paydaşları olan; üreticiler, satıcılar, kamu, üniversite ve STK’ları bir araya getirerek sektörün sağlıklı gelişmesine katkıda bulunmaya çalışıyoruz. Bu bağlamda e-Safe, yerel sorunlara odaklanmış bir Ulusal Güvenlik Etkinlikleri platformudur.

Türk Telekom olarak altyapı ve siber güvenliğe yatırım yapıyoruz


Türk Telekom olarak altyapı ve siber güvenliğe yatırım yapıyoruz

7’nci e-Safe Siber Güvenlik Zirvesi’nde konuşan Türk Telekom Siber Güvenlik Ürün Yönetim Müdürü Gizem Arabacı, ‘’Bulut teknolojilerinde ve siber dünyada veri güvenliği ve kritik kurumsal verilerin korunması’’ konusunda bir sunum gerçekleştirdi.

Gizem Arabacı, son kullanıcı davranışlarından bahsedildiğinde Türk Telekom olarak altyapılarını müşterilerin internet kullanım ihtiyaçları ve bağlantı ihtiyaçlarına göre birçok altyapı yatırımı yaptıklarını dile getirdi.

Gizem Arabacı sözlerine şu şekilde devam etti: ‘’Yaklaşık son 4 yılda yüzde 32 büyümeyle fiber altyapımızı 403 kilometrelik bir yapıya getirdik. Mobil kullanım alanında kullanıcılarımızın davranışlarına baktığımız zaman ortalama yüzde 46’lik bir kullanımın artışı görüyoruz. Burada altyapılarına yaptığımız yatırımlara paralel olarak siber güvenlik alanında da milyarlarca yatırım yapıyoruz. Ana stratejimiz; globalde ve Türkiye’de meydana gelmiş siber saldırılara ait kendi teknolojilerimizde konumlandırmak ve bunun tüm yönetimini kendi merkezlerimizde yapmak.’’

VİDEO: 708
BAŞLIK: Türk Telekom Olarak Altyapı Ve Siber Güvenliğe Yatırım Yapıyoruz
KONUŞMACI: Gizem Arabacı – Türk Telekom Siber Güvenlik Ürün Yönetim Müdürü
ETKİNLİK: 7. e-Safe Siber Güvenlik Zirvesi
TARİH: 26 Nisan 2023, Çarşamba
YER: Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu – Ankara