e-Safe Zirveleri

Siber uzay var oldukça, siber güvenlikte var olacaktır. e-Safe Ulusal Güvenlik Etkinlikleri olarak, Siber Güvenlik ve Kişisel Verileri Koruma Sektörlerinin paydaşları olan; üreticiler, satıcılar, kamu, üniversite ve STK’ları bir araya getirerek sektörün sağlıklı gelişmesine katkıda bulunmaya çalışıyoruz. Bu bağlamda e-Safe, yerel sorunlara odaklanmış bir Ulusal Güvenlik Etkinlikleri platformudur.

Türkiye’de sosyal medya kullanımı


Türkiye’de sosyal medya kullanımı

Trend Micro Satış Yöneticisi Gökhan Çörekçi, siber saldırılara karşı veri güvenliğinin sağlanması hakkında bilgilerini e-Safe ile paylaştı.

Gökhan Çörekçi; sahada yaşadığı deneyimlerini aktarırken, Türkiye’de sosyal medya kullanımını inceledi.

Gökhan Çörekçi konuşmasını şu şekilde sürdürdü: ‘’Bakıldığı zaman Türkiye’de ciddi anlamda bir sosyal medya kullanımı var. 51 milyon insanımız ortalama aylık 14 saate yakın bir süreyi YouTube’da, 49 milyon kullanıcı ortalama aylık 16 saate yakın bir süreyi WhatsApp’ta, 46 milyon kullanıcı ortalama aylık 12,3 saatini İnstagram’da, 38 milyon kullanıcı ortalama aylık 10 saate yakın bir süreyi Facebook’ta ve 9,8 milyon kullanıcı da ortalama aylık 3,7 saatini LinkedIn’de geçiriyor. Yani 2021 yılında sosyal medya kullanıcı sayısı 60 milyon kişiyi buldu. Bu da demek oluyor ki burada çok ciddi bir veri var. Sosyal medyada paylaştığımız kişiler veriler, fotoğraflar, uygulamalar ve paylaşımların ciddi anlamda çok büyük bir veri haline geldiğini görüyoruz. Aynı zamanda dijital Türkiye’deki genel durum da; 37 milyon kişi yılda toplam 11,3 milyar dolar dijital harcama yapmış. Bu anlamda bakıldığında Türkiye nüfusunun yüzde 77,7’si ise interneti kullanıyor. Yani günlük 8 saati aşkın bir süreyi internette geçiriyoruz. Bence bu ciddi bir zaman dilimi. Burada yapacağınız hatalar, almadığınız önlemler meydana gelebilecek bütün zararlı aktivitelere karşı aslında bilinçli olmazsak ciddi anlamda savunmasız durumda olduğumuzun farkında olmalıyız.’’

VİDEO: 354
BAŞLIK: Türkiye’de Sosyal Medya Kullanımı
KONUŞMACI: Gökhan Çörekçi – Trend Micro Satış Yöneticisi
ETKİNLİK: 4.e-Safe Kişisel Verileri Koruma Zirvesi
TARİH: 17 Haziran 2021, Perşembe
YER: Kişisel Verileri Koruma Kurumu – Ankara