e-Safe Zirveleri

Siber uzay var oldukça, siber güvenlikte var olacaktır. e-Safe Ulusal Güvenlik Etkinlikleri olarak, Siber Güvenlik ve Kişisel Verileri Koruma Sektörlerinin paydaşları olan; üreticiler, satıcılar, kamu, üniversite ve STK’ları bir araya getirerek sektörün sağlıklı gelişmesine katkıda bulunmaya çalışıyoruz. Bu bağlamda e-Safe, yerel sorunlara odaklanmış bir Ulusal Güvenlik Etkinlikleri platformudur.

Uçtan Uca Siber Güvenlik ve Siber Risklerin Yönetimi


Uçtan Uca Siber Güvenlik ve Siber Risklerin Yönetimi

14 Mart 2019 tarihinde Ankara’da Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) Merkez Yerleşkesi’nde gerçekleşen 3.e-Safe Siber Güvenlik Zirvesi’ne, Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Dr. Ömer Fatih Sayan, Genelkurmay MEBS Bşk. Hv. Tuğg. Alper Ketencioğlu, BTK Başkanı Ömer Abdullah Karagözoğlu, TSK Siber Savunma Komutanı Albay Can Sert, Türksat Genel Müdürü Cenk Şen ve sektör temsilcileri katıldı.

3.e-Safe Siber Güvenlik Zirvesi’nde “Uçtan Uca Siber Güvenlik ve Siber Risklerin Yönetimi” başlıklı bir sunum yapan KPMG Türkiye’den Servet Gözel ve Engin Bora Şahin özetle şunları söylediler: “Konumuz uçtan uca siber güvenlik. Tabii yüzde 100 güvenlik yoktur ilkesi ile başlıyoruz. Çünkü bütün bu konuştuğumuz önlemler sadece riski azaltıyor. Biz şirketlerin üstüne düşen yapmaları gerekenler neler, onları anlatacağız.

2014 yılında yaşanan Target saldırısında bir siber saldırının verdiği zarar kadar o zararın nasıl yönetildiği ve buradaki iletişimin, paydaşlarla koordinasyonun nasıl yönetildiği de çok önemli. Bu olay siber saldırının verdiği zarar sonrasının iyi yönetilemediğinde nelere yol açabileceğine iyi bir örnektir.

Şu an için bireysel siber sigortalar var. 2018 yılında sigorta kuruluşları ile yaptığımız görüşmelerde 2019 master planları içerisinde kurumsal siber sigorta ürünlerinin planlandığını belirttiler. Onları da sabırsızlıkla bekliyoruz.”

VİDEO: 102
BAŞLIK: Uçtan Uca Siber Güvenlik ve Siber Risklerin Yönetimi
KONUŞMACILAR: Servet Gözel ve Engin Bora Şahin – KPMG Türkiye
ETKİNLİK: 3.e-Safe Siber Güvenlik Zirvesi
TARİH: 14 Mart 2019, Perşembe
YER: Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu – Ankara