e-Safe Zirveleri

Siber uzay var oldukça, siber güvenlikte var olacaktır. e-Safe Ulusal Güvenlik Etkinlikleri olarak, Siber Güvenlik ve Kişisel Verileri Koruma Sektörlerinin paydaşları olan; üreticiler, satıcılar, kamu, üniversite ve STK’ları bir araya getirerek sektörün sağlıklı gelişmesine katkıda bulunmaya çalışıyoruz. Bu bağlamda e-Safe, yerel sorunlara odaklanmış bir Ulusal Güvenlik Etkinlikleri platformudur.

Ulusal siber güvenlik stratejileri için kapsamlı ve planlı bir çalışma gerekli


Ulusal siber güvenlik stratejileri için kapsamlı ve planlı bir çalışma gerekli

Siber güvenlik stratejilerinin ülkeler için çok önemli olduğunu vurgulayan BTK Bilgi Teknolojileri Daire Başkanı Bülent Arsal, “İlk stratejimiz 2013-2014 yılında hazırlanan ve yayınlanan Ulusal Siber Güvenlik Stratejisi ve Eylem Planı. Bundan sonra 2016-2019 yıllarını kapsayan Ulussal Siber Güvenlik Stratejisi ve Eylem Planı’nı da geçtiğimiz yıllarda tamamladık. Bunun devamında da 2020-2023 Ulusal Siber Güvenlik Stratejisi ve Eylem Planı yayınladık” dedi.

“Siber güvenlikte, ülkemizin hem ekonomisinin ilerlemesi, hem toplumsal refahımız, hem de toplumsal güvenliğimizi sağlamak açısından stratejilerde belirlenen hedeflere ulaşmak bizim öncelikli alanlarımız” şeklinde konuşan Arsal, sözlerine şöyle devam etti:

“Ulusal siber güvenlik stratejilerinin bir önemli boyutu da kapsamlı ve planlı bir çalışma gerektirmesi. Bunlar ülkenin, toplumun tüm kesimlerini tüm fertlerini ilgilendiren konu.”

Siber güvenlik stratejilerinin belirlenebilmesi için izlenen yöntemlerin de çok önemli olduğunu söyleyen Arsal,”Bu yöntemler; anlaşılabilir olması, uygulanabilir olması, kaynakların etkin ve zamanında kullanılması, bunları yürütmek içinde kapsamlı ve planlı çalışmalara ihtiyacımız bulunuyor” ifadelerini kullandı.

VİDEO: 538
BAŞLIK: Ulusal Siber Güvenlik Stratejileri İçin Kapsamlı ve Planlı Bir Çalışma Gerekli
KONUŞMACI: Bülent Arsal – BTK Bilgi Teknolojileri Daire Başkanı
ETKİNLİK: 5. e-Safe Siber Güvenlik Zirvesi
TARİH: 25 Mart 2021, Perşembe
YER: Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu – Ankara