e-Safe Zirveleri

Siber uzay var oldukça, siber güvenlikte var olacaktır. e-Safe Ulusal Güvenlik Etkinlikleri olarak, Siber Güvenlik ve Kişisel Verileri Koruma Sektörlerinin paydaşları olan; üreticiler, satıcılar, kamu, üniversite ve STK’ları bir araya getirerek sektörün sağlıklı gelişmesine katkıda bulunmaya çalışıyoruz. Bu bağlamda e-Safe, yerel sorunlara odaklanmış bir Ulusal Güvenlik Etkinlikleri platformudur.

Veri Güvenliğinin Önemi ve Açık Rıza Kavramı


Veri Güvenliğinin Önemi ve Açık Rıza Kavramı

e-Safe Kişisel Verileri Koruma Zirvesi, 25 Ocak 2018’de, Ankara’da, Kişisel Verileri Koruma Kurumu (KVKK) himayesinde gerçekleştirildi. Kişisel Verileri Koruma Kurulu 2. Başkanı Cabir Bilirgen moderatörlüğünde gerçekleştirilen zirvenin ikinci oturumunda alanında uzman kişiler yer aldı.

Etkinlikte, kişisel verileri koruma uzmanlarının yanı sıra bu alanda faaliyet gösteren siber güvenlik firmalarının temsilcileri ve hukukçular, konuyu pek çok farklı açıdan ele aldı. İlki düzenlenen zirvede protokol, konuşmacılar, sponsorlar, basın mensupları ve konuyla ilgili ziyaretçiler de katıldı.

Kişisel Verileri Koruma Kurul Üyesi Dr. Cengiz Paşaoğlu etkinlikte veri güvenliğinin önemi, açık rıza kavramı gibi konulara değindi. Konuşmasında şu sözlere yer verdi: ‘’Kanun kapsamında ki veri güvenliğine ilişkin hükümlerimize baktığımızda zaten kanunun 12’ci maddesi başlık olarak da veri güvenliği maddesi. Burada bazı hükümlülükler belirlenmiş, özellikle veri sorumlusuyla ilgili. İşte bizde tam bu noktada her türlü teknik ve idari tedbire açıklık getirmek amacıyla birazda geçtiğimiz hafta bu rehberi hazırladık; veri güvenliği, kişisel veri güvenliğini. Özel nitelikli kişisel verilerin işlenmesinde de ayrıca kurul tarafından belirlenen yeterli önlemlerin alınması şarttır.’’

VİDEO: 310
BAŞLIK: Veri Güvenliğinin Önemi ve Açık Rıza Kavramı
KONUŞMACI: Dr. Cengiz Paşaoğlu
ETKİNLİK: 1. e-Safe Kişisel Verileri Koruma Zirvesi
TARİH: 25 Ocak 2018, Perşembe
YER: Green Park Otel – Ankara