e-Safe Zirveleri

Siber uzay var oldukça, siber güvenlikte var olacaktır. e-Safe Ulusal Güvenlik Etkinlikleri olarak, Siber Güvenlik ve Kişisel Verileri Koruma Sektörlerinin paydaşları olan; üreticiler, satıcılar, kamu, üniversite ve STK’ları bir araya getirerek sektörün sağlıklı gelişmesine katkıda bulunmaya çalışıyoruz. Bu bağlamda e-Safe, yerel sorunlara odaklanmış bir Ulusal Güvenlik Etkinlikleri platformudur.

Veriler Parmak İzi İle Nasıl Takip Edilir?


Veriler Parmak İzi İle Nasıl Takip Edilir?

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ile Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nun (BTK) himayesinde 30 Mart gününde “Make It Safer” sloganıyla düzenlenen 1. e-Safe Siber Güvenlik Zirvesi’nde Forcepoint Türkiye Satış Mühendisi İlker Metin, “İnsan Merkezli Yeni Nesil Siber Güvenlik Yaklaşımı” başlıklı konuşmasını gerçekleştirdi.

Veri güvenliği ve insan faktörünün ne kadar önemli olduğu, İnsan merkezli yeni nesil siber güvenlik nedir, nasıl çözümler üretiyoruz konularına değinen Metin, konuşmasına şu şekilde devam etti: “İş süreçlerinin hatalı olmasından kaynaklı veriler dışarı çıkması söz konusu olabilir, iyi niyetle, kazayla kurumun çok kritik verilerinin dışarı çıkmasına sebep olabiliyor. Herkese önerdiğimiz çözümlerin en büyük özelliği: Finger Printing sistemi…”

Konuşmasında uzun zamandır çalıştıkları bu sistemde, verileri parmak izi ile nasıl takip edebildiklerini İlker Metin, şu şekilde açıkladı: “Bu sistem ile verilerinizin durduğu serverlar, databaseler, dokümantasyon sistemlerinin parmak izlerini alarak bu veriler network seviyesinde dışarı çıkarken tespitini yapıyoruz.”

VİDEO: 005
BAŞLIK: Veriler Parmak İzi İle Nasıl Takip Edilir?
KONUŞMACI: İlker Metin
ETKİNLİK: 1.e-Safe Siber Güvenlik Zirvesi
TARİH: 30 Mart 2017, Perşembe
YER: Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu- Ankara