e-Safe Zirveleri

Siber uzay var oldukça, siber güvenlikte var olacaktır. e-Safe Ulusal Güvenlik Etkinlikleri olarak, Siber Güvenlik ve Kişisel Verileri Koruma Sektörlerinin paydaşları olan; üreticiler, satıcılar, kamu, üniversite ve STK’ları bir araya getirerek sektörün sağlıklı gelişmesine katkıda bulunmaya çalışıyoruz. Bu bağlamda e-Safe, yerel sorunlara odaklanmış bir Ulusal Güvenlik Etkinlikleri platformudur.

Verilerin kullanım oranlarındaki artışa dikkat etmek gerekiyor


Verilerin kullanım oranlarındaki artışa dikkat etmek gerekiyor

Trend Micro olarak Kişisel Verileri Koruma Kanunu (KVKK) kapsamında, verinin işlenmesi, verinin nerede, nasıl kullanıldığı ve kontrolünün nasıl yapıldığı gibi konularda çalışmaları olduğunu dile getiren Trend Micro Akdeniz Ülkeleri, İsrail, Rusya Federasyonu ve Türki Cumhuriyetler Bölge Başkanı Yakup Börekçioğlu, “Ben bu konuda özellikle bir avukatla beraber çalışan ender güvenlik firmalarından bir tanesi olduğumuzu düşünüyorum. Bizim için her zaman en önemli etkenlik; kurumların verilerini korumak, milli verileri korumak ve bu konudaki doğru platformları oluşturmak. Bu konuda gerekli devlet mercileri ile de istişarelerde bulunuyoruz. Ülke içerisinde kurulacak olan, yapılacak olan bütün bulut bilişim projelerinin bir parçası olmak ve bu konudaki teknolojik değerlendirmeleri de ülkemizle paylaşmak istiyoruz” dedi.

Kişisel yaşamda dijital dönüşüm yapılırken ayrıca üretim tesislerinde ve depolanan yerlerde bu verilerin kullanım oranlarındaki artışa da dikkat etmek gerektiğini belirten Börekçioğlu, “Bu kullanım artışının son kullanıcı üzerine yapılan kısımları özellikle son zamanlarda çok artıyor. Bu özel veriler dediğimiz kısımlarda yapılan son araştırmalarda Google üzerinden her gün 3 milyon arama yapıldığı, YouTube üzerinden 4.3 milyon videonun izlendiği, Facebook’da her gün 350 milyondan fazla fotoğrafın paylaşıldığını biliyoruz” şeklinde konuştu.

VİDEO: 410
BAŞLIK: Verilerin Kullanım Oranlarındaki Artışa Dikkat Etmek Gerekiyor
KONUŞMACI: Yakup Börekçioğlu – Trend Micro Akdeniz Ülkeleri, İsrail, Rusya Federasyonu ve Türki Cumhuriyetler Bölge Başkanı
ETKİNLİK: 3. e-Safe Kişisel Verileri Koruma Zirvesi
TARİH: 12 Kasım 2020, Perşembe
YER: Kişisel Verileri Koruma Kurumu – Ankara