e-Safe Zirveleri

Siber uzay var oldukça, siber güvenlikte var olacaktır. e-Safe Ulusal Güvenlik Etkinlikleri olarak, Siber Güvenlik ve Kişisel Verileri Koruma Sektörlerinin paydaşları olan; üreticiler, satıcılar, kamu, üniversite ve STK’ları bir araya getirerek sektörün sağlıklı gelişmesine katkıda bulunmaya çalışıyoruz. Bu bağlamda e-Safe, yerel sorunlara odaklanmış bir Ulusal Güvenlik Etkinlikleri platformudur.

Yazılım geliştirme süreci gitgide kısalıyor


Yazılım geliştirme süreci gitgide kısalıyor

7’nci e-Safe Siber Güvenlik Zirvesi’nde konuşan Turkcell DevSecOps Mühendisi Emre Uzun, ‘Uygulama güvenliğinde trendler ve gelişen siber tehditler’ konusunda bir sunum yaptı.

Emre Uzun, 2017’den bu yana Turkcell olarak CyberCamp düzenlediklerini ve bu noktada sektöre yeni istihdam sağlamak ve genç arkadaşları dahil etmeyi hedeflediklerini söyledi. Mezun olan arkadaşların hayal ettiği gibi sızma testlerine girmesinin pek mümkün olmadığını dile getiren Uzun, yazılımın hızla geliştiğini ve bazen bu hıza ayak uydurmak için daha yoğun bir ortamın oluşabileceğini söyledi.

Emre Uzun sözlerine şu şekilde devam etti: ‘’Tabii bunun asıl sebebi yazılım geliştirme sürecinin, üretimin çok kısalmış olması ve kısalmaya devam ediyor olması. Kod seviyesinden, yani kodun uygulamaya dönüşme aşaması, buradaki süreler düşmekte. Burada güvenlik kısmında bazı sorunlarla karşılaşabiliyoruz. Şöyle ki siz güvenlik testlerini üretimin son aşamasında yaparsanız çeşitli sorunlarla karşı karşıya kalırsınız.’’

VİDEO: 700
BAŞLIK: Yazılım Geliştirme Süreci Gitgide Kısalıyor
KONUŞMACI: Emre Uzun – Turkcell DevSecOps Mühendisi
ETKİNLİK: 7. e-Safe Siber Güvenlik Zirvesi
TARİH: 26 Nisan 2023, Çarşamba
YER: Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu – Ankara