e-Safe Zirveleri

Siber uzay var oldukça, siber güvenlikte var olacaktır. e-Safe Ulusal Güvenlik Etkinlikleri olarak, Siber Güvenlik ve Kişisel Verileri Koruma Sektörlerinin paydaşları olan; üreticiler, satıcılar, kamu, üniversite ve STK’ları bir araya getirerek sektörün sağlıklı gelişmesine katkıda bulunmaya çalışıyoruz. Bu bağlamda e-Safe, yerel sorunlara odaklanmış bir Ulusal Güvenlik Etkinlikleri platformudur.

Yerli ve millilik bir güvenliğin başlangıç noktasıdır


Yerli ve millilik bir güvenliğin başlangıç noktasıdır

ULAK Haberleşme olarak sistemi yerli ve milli imkanlarla, kendi yazılımcıları ile, kendi protokolleri ile, kendi yöntemleri ile, uluslararası standartlara uygun olarak geliştirdiklerini belirten ULAK Kablosuz İletişim Çözümleri Direktörü Alper Sınav “Özellikle bu uçtan uca yerli ve milli 5G projesi kapsamında radyo erişim şebekesini geliştiriyoruz” dedi.

Kamu güvenliği için Savunma Sanayi Başkanlığı ile beraber geliştirdikleri 5G çekirdek şebekesi olduğunu söyleyen Sınav, “5G’nin anahtar teknolojisi olan sanallaştırma ve bu sanallaştırılmış ağlar üzerinde network fonksiyonlarının kullanılmasına yönelik MAYA MİLAT projemize devam ediyoruz. 5G’nin fiziksel güvenliği için AR-GE çalışmaları yapıyoruz. Sadece yazılımsal değil, uzaya yaydığımız, çevreye yaydığımız huzmelerinde daraltılarak insanların çevresine bunların ulaşmasını engellemeye çalışıyoruz. Bunun yanında Siber Güvenlik Kümelenmesi ile beraber milli ağ fonksiyonlarını kendi 5G ve SDN sistemlerimiz üzerinde kullanmaya çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

AR-GE faaliyetleri kapsamında da fiziksel katman güvenliği üzerine çalıştıklarını dile getiren Sınav, “Bunu uluslararası sahada da sunduk. Bunun yanında da fiziksel katman güvenliğinde ışınların, huzmelerin küçülmesi, artması veya kişileri izlemesine yönelik çevreden bu bilgilerin alınmaması için de bir takım sistemler geliştiriyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızın daha önce ifade ettiği gibi yerli ve millilik bir güvenliğin bence başlangıç noktasıdır” diyerek sözlerini tamamladı.

VİDEO: 464
BAŞLIK: Yerli ve Millilik Bir Güvenliğin Başlangıç Noktasıdır
KONUŞMACI: Alper Sınav – ULAK Kablosuz İletişim Çözümleri Direktörü
ETKİNLİK: 4. e-Safe Siber Güvenlik Zirvesi
TARİH: 24 Eylül 2020, Perşembe
YER: Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu – Ankara