e-Safe Zirveleri

Siber uzay var oldukça, siber güvenlikte var olacaktır. e-Safe Ulusal Güvenlik Etkinlikleri olarak, Siber Güvenlik ve Kişisel Verileri Koruma Sektörlerinin paydaşları olan; üreticiler, satıcılar, kamu, üniversite ve STK’ları bir araya getirerek sektörün sağlıklı gelişmesine katkıda bulunmaya çalışıyoruz. Bu bağlamda e-Safe, yerel sorunlara odaklanmış bir Ulusal Güvenlik Etkinlikleri platformudur.

Çinli hacker’ların hedefinde Rus donanması var!


Çinli hacker’ların hedefinde Rus donanması var!

Çin ve Rusya arasında hack gerginliği yaşanırken, Çinli hacker’lar birden fazla ülkenin kurumlarına sızmaya başardıklarını açıkladı. Kaspersky araştırmacıları, Çin’in Rusya ve Ukrayna gibi ülkelerin devlet kurumlarına ve bakanlıklarına kimlik avı saldırılarında bulunulduğunu aktardı.

Ocak ayında keşfedilen kimlik avı saldırıları yeniden gündeme taşındı. Hazırlanan bir rapora göre, TA428 olarak bilinen Çinli siber tehdit aktörlerinin Belarus, Rusya ve Afganistan’daki çeşitli kurumlara saldırdığı belirtildi.

Çinli hacker’ların Rus donanması ve Rusya ordusuyla bağlantılı savunma şirketleri de dahil olmak üzere sanayi tesislerine, araştırma enstitülerine, devlet kurumlarına ve bakanlıklara siber saldırılar gerçekleştirdiği vurgulandı.