e-Safe Zirveleri

Siber uzay var oldukça, siber güvenlikte var olacaktır. e-Safe Ulusal Güvenlik Etkinlikleri olarak, Siber Güvenlik ve Kişisel Verileri Koruma Sektörlerinin paydaşları olan; üreticiler, satıcılar, kamu, üniversite ve STK’ları bir araya getirerek sektörün sağlıklı gelişmesine katkıda bulunmaya çalışıyoruz. Bu bağlamda e-Safe, yerel sorunlara odaklanmış bir Ulusal Güvenlik Etkinlikleri platformudur.

8. e-Safe Siber Güvenlik Zirvesi – Birinci Panel


8. e-Safe Siber Güvenlik Zirvesi – Birinci Panel

İTÜ Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde yapılan 8’inci e-Safe Siber Güvenlik Zirvesi’nin bu yıl odaklandığı konu ‘’Siber Güvenlikte Kariyer’’ oldu.

Zirvenin Birinci Paneli Go4Talent Consultancy Kurucu Ortak ve Yönetici Ortağı Tuğçe Özdemir Dinçer moderatörlüğünde gerçekleştirildi. Birinci panelde Turk.Net, Leader of Cyber Security and Data Privacy/CISO Gökhan Bozdoğan, Türk Telekom İşe Alım Grup Müdürü Nihan Tuncer, Türk Hava Yolları İşe Alım Müdürü Sevban Demirel ve Cyber Struggle Kurucusu Kubilay Onur Güngör yer aldı.

Tuğçe Özdemir Dinçer, konumuzun çok kritik olduğunu belirterek, ‘’Yıllardır siber güvenlik alanında hem işe alım hem de kariyer yönetimi hakkında bu platformda değerli konuklarımızla olmak gerçekten çok kıymetli.’’ dedi. Dinçer, son dönemde ‘yetenek kıtlığının’ olduğunu vurguladı. Yetenekleri bulmakta özellikle siber güvenlik alanında oldukça zor olduğunu dile getiren Dinçer, bu noktada iki adımda konunun ele alınabileceğini belirtti.

Gökhan Bozdoğan, ‘’Siber güvenlik artık günümüzde standartların çok dışına çıkmış yaşamımızın içine girmiş ve hayatımızın vazgeçilmez bir parçası haline gelmiştir. Bu anlamda tüm şirketlerde olduğu gibi bizim de kendi şirketimizde çok ciddi siber güvenlik yatırımları oluyor.’’ ifadelerini kullandı.

Nihan Tuncer, ‘’Bizim için siber güvenlik konusu aslında bilgi teknolojilerinin en hızlı farkındalık geliştirilen başlıklarından bir tanesi. Gençlerin Türkiye’de BT alanında hangi yönde çalışacağı anlamında farkındalık geliştirmesi ülkemiz açısından çok önemli. Bu konuda siber güvenlik bayrağı en önde taşıyan alanlardan birisi.’’ şeklinde konuştu.

Sevban Demirel, ‘’Aslında bu sektöre eleman yetiştirmek oldukça önemli. Biz 200 kişilik online bir ön yetiştirme programı ile bu anlamda faaliyet veriyoruz. Türkiye’nin her yerinden katılan öğrenciler ile elemeleri geçen 40 kişiyi de en son bir kampa aldık. Günün sonunda biz bu farkındalığı aşılamayı amaçlıyoruz zaten.’’ dedi.

Kubilay Onur Güngör, ‘’Biz işin personelleri yetiştirip İK’ya yollayan taraftayız. Karşılaştığımız sorunların birden fazla bileşeni var. Siber dünyanın ne olduğunu ve bunun doğasını planlamak gerekiyor. Bu doğanın göbeğinde ise belirsizlik var. Dolayısıyla yetiştirilecek kişilerin bu çerçevede belirsizliğe karşı yetiştirilen biri olması gerekiyor.’’ diyerek düşüncelerini aktardı.

VİDEO: 715
BAŞLIK: 8. e-Safe Siber Güvenlik Zirvesi – Birinci Panel
ETKİNLİK: 8. e-Safe Siber Güvenlik Zirvesi
TARİH: 18 Ocak 2024, Perşembe
YER: İTÜ Süleyman Demirel Kültür Merkezi – İstanbul