e-Safe Zirveleri

Siber uzay var oldukça, siber güvenlikte var olacaktır. e-Safe Ulusal Güvenlik Etkinlikleri olarak, Siber Güvenlik ve Kişisel Verileri Koruma Sektörlerinin paydaşları olan; üreticiler, satıcılar, kamu, üniversite ve STK’ları bir araya getirerek sektörün sağlıklı gelişmesine katkıda bulunmaya çalışıyoruz. Bu bağlamda e-Safe, yerel sorunlara odaklanmış bir Ulusal Güvenlik Etkinlikleri platformudur.

Kani Hacıpaşaoğlu: Bugünün Savaşları Kritik Altyapılara Yapılan Siber Saldırılar ile Başlıyor


Kani Hacıpaşaoğlu: Bugünün Savaşları Kritik Altyapılara Yapılan Siber Saldırılar ile Başlıyor

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) himayesinde, 24 Eylül 2020’de Ankara’da gerçekleştirilen 4.e-Safe Siber Güvenlik Zirvesi’nde, CNK Global Consultancy Co. Direktörü Kani Hacıpaşaoğlu’nun organizasyon hakkındaki düşüncelerini dinledik.

Hacıpaşaoğlu, etkinlik hakkında şunları söyledi: “Ben bu serideki etkinliklere, e-Safe’in ikinci etkinliğinden beri katılıyorum. İkiye de katıldık, ağırlıklı olarak üçüne de geçtiğimiz yıllarda katıldık. Ben de düzenleyicilerden birisiydim. Bu etkinliklere, Türkiye’de bir ilk olması açısından son derece hoş bir etkinlik oldu. Yani gerçekten kelimenin tam manasıyla hibrit. Hibrit diye kullanıyoruz ama Türkçe karşılığıyla karma demek. Gerçekten günün koşullarına uygun bir etkinlik oldu, son derece mutlu oldum.”

Hacıpaşaoğlu, kritik altyapıların, siber güvenlik açısından öneme vurgu yaptı: “Kritik alt yapılar ülkenin gerçekten kritik değerleri. Sağlık gibi, telekomünikasyon gibi, enerji gibi olmazsa olmazları. Buralara yapılacak saldırılar, ekonomik yönden de sosyal yönden de can kaybı yönünden de çok büyük zararlar verebilecek yerler. Bugünün savaşlarında artık zaten öncelikle topla tankla değil bu tür kritik tesislere siber saldırılar yapılarak başlıyor, karşı tarafı baskı altına almak için.”

VİDEO: 162
BAŞLIK: Kani Hacıpaşaoğlu: Bugünün Savaşları Kritik Altyapılara Yapılan Siber Saldırılar ile Başlıyor
RÖPORTAJ: Kani Hacıpaşaoğlu – CNK Global Consultancy Co. Direktörü
ETKİNLİK: 4. e-Safe Siber Güvenlik Zirvesi
TARİH: 24 Eylül 2020, Perşembe
YER: BTK Ankara