e-Safe Zirveleri

Siber uzay var oldukça, siber güvenlikte var olacaktır. e-Safe Ulusal Güvenlik Etkinlikleri olarak, Siber Güvenlik ve Kişisel Verileri Koruma Sektörlerinin paydaşları olan; üreticiler, satıcılar, kamu, üniversite ve STK’ları bir araya getirerek sektörün sağlıklı gelişmesine katkıda bulunmaya çalışıyoruz. Bu bağlamda e-Safe, yerel sorunlara odaklanmış bir Ulusal Güvenlik Etkinlikleri platformudur.

Atalay Keleştemur: Kredi Kartı Bilgilerinin Çalınıp Çalınmadığını Anlamanın Pek Çok Yolu Var


Atalay Keleştemur: Kredi Kartı Bilgilerinin Çalınıp Çalınmadığını Anlamanın Pek Çok Yolu Var

Kişisel Verileri Koruma Kurumu (KVKK) himayesinde, 24 Nisan 2019’da Ankara’da gerçekleştirilen 2.e-Safe Kişisel Verileri Koruma Zirvesi’nde, Hacker Atalay Keleştemur ile etkinlik gündemini değerlendirdik.

Atalay Keleştemur e-Safe etkinlikleri hakkında şunları söyledi: “Her sene yapılıyor zaten ama her sene çıtayı yükselterek, daha fazla farkındalık yaratmaya başladığını gözlemlemeye başladım. Özellikle kişisel veriler nedir ne değildir? Hassas veri nedir? Bunlar nasıl korunur? Bütün sorular aslında bugün yanıtlandı.”

Keleştemur, tüketicilere, kredi karı bilgilerinin çalınıp çalınmadığını nasıl anlayabileceklerini da hatırlattı: “Tüketicinin yapabileceği çok fazla şey yok. Sadece böyle bir saldırıya maruz kaldı mı kalmadı mı bunu anlaması gerekiyor. Özellikle ATM’lerden para çekerken ya da yatırma ile ilgili bir işlem yaparken, kart her zamanki gibi rahat girip çıkıyor mu, sıkışma var mı yok mu buna bakabilir. Veya kredi kartlarını yerleştirdiğimiz yerde şüpheli cihaz ve aparat var mı ona bakabilirler. Bir de kredi kartı herhangi bir POS cihazına sokulduğunda her zamankinden fazla girdiyse o da şüpheli bir durum. Dolayısı ile belki ilk etapta çok güvenlik önlemi alamayabilirler ama şüphelendiği noktada hemen bankaları ile iletişime geçip bilgilendirebilirler. “

VİDEO: 144
BAŞLIK: Atalay Keleştemur: Kredi Kartı Bilgilerinin Çalınıp Çalınmadığını Anlamanın Pek Çok Yolu Var
RÖPORTAJ: Atalay Keleştemur – Hacker
ETKİNLİK: 2.e-Safe Kişisel Verileri Koruma Zirvesi
TARİH: 24 Nisan 2019, Çarşamba
YER: Kişisel Verileri Koruma Kurumu – Ankara