e-Safe Zirveleri

Siber uzay var oldukça, siber güvenlikte var olacaktır. e-Safe Ulusal Güvenlik Etkinlikleri olarak, Siber Güvenlik ve Kişisel Verileri Koruma Sektörlerinin paydaşları olan; üreticiler, satıcılar, kamu, üniversite ve STK’ları bir araya getirerek sektörün sağlıklı gelişmesine katkıda bulunmaya çalışıyoruz. Bu bağlamda e-Safe, yerel sorunlara odaklanmış bir Ulusal Güvenlik Etkinlikleri platformudur.

Bilgin Metin: Türkiye, Gelişmeleri İyi Bir Şekilde Yakaladı


Bilgin Metin: Türkiye, Gelişmeleri İyi Bir Şekilde Yakaladı

İstanbul’da 8 Mayıs 2018 tarihinde Boğaziçi Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirilen 1.e-Safe Boğaziçi Kişisel Verileri Korumada Yerli Çözümler Zirvesi’nde Boğaziçi Üniversitesi BÜSİBER Yöneticisi Doç. Dr. Bilgin Metin röportaj verdi.

Zirveyi değerlendiren Doç. Dr. Bilgin Metin BÜSİBER’in amaçlarını şu şekilde açıkladı: “Kişisel Verileri Koruma Zirvesi, ikinci zirvemiz; gelecek yılda inşallah üçüncüsünü gerçekleştireceğiz. Boğaziçi Üniversitesi Siber Güvenlik Merkezi – BÜSİBER’in üç önemli ilkesi var. Bunların birincisi; sektöre yetişmiş insan gücü sağlamak. Bu manada eğitim kampları düzenliyoruz. İkincisi; Kamu siber güvenliği… Bu konuda kamuya ücretsiz eğitimler düzenliyoruz. Sosyal sorumluluk olarak yaptıklarımız var. Ayrıca uygun fiyatlı, ekonomik eğitimler de sağlamaktayız. Üçüncüsü ise; yerli ve milli çözümler. Bu konu ile alakalı olarak bugün ki gibi zirveler düzenliyoruz. Yerli ürünlerin kendilerini tanıtmalarını sağlamak, seslerini duyurmalarına destek olan platform olmak istiyoruz.”

Bilgin Metin, “Yerli ve milli çözümlerden ne anlamamız gerekiyor?” sorusuna şu şekilde cevap verdi: “Yerli ürün dediğimiz zaman bu ürünlerin sadece Türkiye’de kullanılacak ürünler olduğunu düşünmemeliyiz. Türkiye içerisinde üretilmekle beraber tüm dünyaya hitap eden kalitede ve vizyonda ürünleri bizim kazandırmamız gerekiyor.”

Siber Güvenlik konusunda ne kadar ilerlediğimizi değerlendiren Metin, ülkenin durumunu değerlendirdi: “Geç kaldığımızı söyleyemeyiz. İnternetin gelişmesi ile siber güvenlik konusunda aynı ölçüde yol aldı ve Türkiye bunu iyi bir şekilde yakaladı. 2016-2018 siber güvenlik eylem planı yayınladı. USOM merkezi son derece ciddi bir şekilde çalışmakta. Kurumların SOME ekipleri kuruldu. SOME ekiplerin eğitim ihtiyaçları mevcut. Bunu çözdüğümüzde ülke olarak çok büyük bir ilerleme kaydetmiş olacağız.”

VİDEO: 072
BAŞLIK: Bilgin Metin: Türkiye, Gelişmeleri İyi Bir Şekilde Yakaladı
RÖPORTAJ: Doç. Dr. Bilgin Metin – Boğaziçi Üniversitesi BÜSİBER Yöneticisi
ETKİNLİK: 1.e-Safe Boğaziçi Kişisel Verileri Korumada Yerli Çözümler Zirvesi
TARİH: 8 Mayıs 2018, Salı
YER: Boğaziçi Üniversitesi, Albert Long Hall Kültür Merkezi – İstanbul