e-Safe Zirveleri

Siber uzay var oldukça, siber güvenlikte var olacaktır. e-Safe Ulusal Güvenlik Etkinlikleri olarak, Siber Güvenlik ve Kişisel Verileri Koruma Sektörlerinin paydaşları olan; üreticiler, satıcılar, kamu, üniversite ve STK’ları bir araya getirerek sektörün sağlıklı gelişmesine katkıda bulunmaya çalışıyoruz. Bu bağlamda e-Safe, yerel sorunlara odaklanmış bir Ulusal Güvenlik Etkinlikleri platformudur.

Bilir: “Toplam 23 bin 87 veri ihlal bildirimi başvurusu alınmıştır”


Bilir: “Toplam 23 bin 87 veri ihlal bildirimi başvurusu alınmıştır”

Kişisel Verileri Koruma Kurumu Başkanı Prof. Dr. Faruk Bilir, Kişisel Verileri Koruma Kurulu’nun yayınladığı kararlar, verilen hukuki görüşler, yapılan farkındalık ve bilgilendirme çalışmalarıyla kişisel verilerin korunması alanında ciddi bir ilerlemenin olduğunu dile getirdi.

Bilir, ‘’Bu kapsamda kurulun çalışmalarına başladığı 2017 yılından bugüne kadar CİMER kanalıyla gelenler dahil olmak üzere 23 bin 87 başvuru alınmış, bunlardan 21 bin 469’u sonuçlandırılmıştır. 820 veri ihlal bildirimi kurula intikal etmiş bunlardan 189’u kurumun internet sayfasında ilan edilmiştir ve kanun kapsamına giren konulardan 781 hukuki görüş verilmiştir’’ dedi.

VİDEO: 549
BAŞLIK: Bilir: “Toplam 23 bin 87 veri ihlal bildirimi başvurusu alınmıştır”
KONUŞMACI: Prof. Dr. Faruk Bilir – Kişisel Verileri Koruma Kurumu Başkanı
ETKİNLİK: 5. e-Safe Kişisel Verileri Koruma Zirvesi
TARİH: 17 Mayıs 2022, Salı
YER: Kişisel Verileri Koruma Kurumu – Ankara