e-Safe Zirveleri

Siber uzay var oldukça, siber güvenlikte var olacaktır. e-Safe Ulusal Güvenlik Etkinlikleri olarak, Siber Güvenlik ve Kişisel Verileri Koruma Sektörlerinin paydaşları olan; üreticiler, satıcılar, kamu, üniversite ve STK’ları bir araya getirerek sektörün sağlıklı gelişmesine katkıda bulunmaya çalışıyoruz. Bu bağlamda e-Safe, yerel sorunlara odaklanmış bir Ulusal Güvenlik Etkinlikleri platformudur.

Binance hack’lendi!


Binance hack’lendi!

Binance siber saldırıya uğradığını açıkladı. Siber saldırganlar, blok zincirden 100 milyon dolar çaldı.

Binance Smart Chain (BSC) olarak bilinen blok zincir işlemleri, düzensiz etkinlikteki ani bir artış nedeniyle ağda potansiyel bir istismar tespit edilmesiyle bugün durduruldu. Siber saldırının, Binance Coin (BNB) kaybına neden olduğu da gelen bilgiler arasında yer aldı.

Binance yaptığı açıklamada, BSC’den 100-110 milyon dolar arasında kripto para çekildiğini, siber saldırı sonrası ağdaki tüm doğrulayıcılardan BSC işlemlerini askıya almalarının istendiğini belirtti. BNB Chain ve Binance CEO’su Changpeng Zhao (CZ), Twitter’dan yaptığı duyuruda, siber tehdit aktörlerinin zincirler arası bir köprü olan BSC Token Hub’u hedef aldıklarını açıkladı.

Zhao, kullanıcıların fonlarının güvende olduğunun altını çizdi. Ayrıca BNB’lerin cüzdanlardan değil hacker tarafından basılanlardan çekildiğini söyleyen Zhao, ‘’Sorun artık kontrol altına alındı. Paranız güvende. Verdiğimiz rahatsızlıktan dolayı özür dileriz ve buna göre daha fazla güncelleme yapacağız.’’ ifadelerini kullandı.

Binance, 7 milyon dolar değerindeki fonların dondurulduğunu, BSC’nin an itibariyle siber saldırıyı önlemek amacıyla bakıma girdiğini de ifade etti.