e-Safe Zirveleri

Siber uzay var oldukça, siber güvenlikte var olacaktır. e-Safe Ulusal Güvenlik Etkinlikleri olarak, Siber Güvenlik ve Kişisel Verileri Koruma Sektörlerinin paydaşları olan; üreticiler, satıcılar, kamu, üniversite ve STK’ları bir araya getirerek sektörün sağlıklı gelişmesine katkıda bulunmaya çalışıyoruz. Bu bağlamda e-Safe, yerel sorunlara odaklanmış bir Ulusal Güvenlik Etkinlikleri platformudur.

Emniyet Müdürü Şahin’den siber güvenlik için birlik çağrısı


Emniyet Müdürü Şahin’den siber güvenlik için birlik çağrısı

4’üncü Sınıf Emniyet Müdürü Erden Şahin, “Bize gelen dosyalarda edinilen bilgilerle ilgili diğer kurumlardan bilgi talebi yapıyoruz” dedi.

Pandemiden dolayı bazı kurumların uzaktan çalışma, yarı zamanlı çalışma gibi çalışma sistemlere geçtiği için bilgi paylaşımı süresinin uzadığını söyleyen Şahin, “Biz BTK (Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu ve USOM (Ulusal Siber Olaylara Müdahale Merkezi) ile çok hızlı çalışıyoruz” diyerek sözlerine şöyle devam etti:

“Bunun haricindeki diğer özel sektör olsun kamu kurumları olsun her zaman birbirlerine bilgi paylaşımına açık olması lazım. Birbirleriyle ortak çalışmaları lazım ki bu suçla mücadelede başarılı olunsun.”

VİDEO: 592
BAŞLIK: Emniyet Müdürü Şahin’den Siber Güvenlik İçin Birlik Çağrısı
KONUŞMACI: Erden Şahin – 4’üncü Sınıf Emniyet Müdürü
ETKİNLİK: 5. e-Safe Siber Güvenlik Zirvesi
TARİH: 25 Mart 2021, Perşembe
YER: Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu – Ankara