e-Safe Zirveleri

Siber uzay var oldukça, siber güvenlikte var olacaktır. e-Safe Ulusal Güvenlik Etkinlikleri olarak, Siber Güvenlik ve Kişisel Verileri Koruma Sektörlerinin paydaşları olan; üreticiler, satıcılar, kamu, üniversite ve STK’ları bir araya getirerek sektörün sağlıklı gelişmesine katkıda bulunmaya çalışıyoruz. Bu bağlamda e-Safe, yerel sorunlara odaklanmış bir Ulusal Güvenlik Etkinlikleri platformudur.

Gerçek Dünya İçin Siber Güvenlik


Gerçek Dünya İçin Siber Güvenlik

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ile Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nun (BTK) himayesinde 30 Mart gününde “Make It Safer” sloganıyla düzenlenen 1. e-Safe Siber Güvenlik Zirvesi’nde Cisco Güvenlik Teknik Danışmanı Fuat Kılıç, “Gerçek Dünya İçin Siber Güvenlik” konusunda konuşmasını gerçekleştirdi.

Cisco Güvenlik Teknik Danışmanı Fuat Kılıç konuşmasına; “Siber güvenlik çok zor iş bir iş, insanı mahcup eder. Konulurken çok dikkatli konuşmak, risklerden çok dikkatli bahsetmek hangi ürünün hangi riskleri azaltacağından bahsetmekte fayda var. ‘Bu ürünü aldım, tamam, bitti.’ demek bu iş için yeterli değildir. %100 diye güvenlik diye bir şey yoktur. Bizim amacımız riskleri minimize etmek, olan riskleri tespit etmek ve bunun üzerine aksiyonlar almak.” diyerek başladı.

Gerçek dünya için siber güvenlik bir numaralı yaşadığımız sorundan bahsetmek için bu konuyu seçtiğini belirten Kılıç, konuşmasını şu şekilde devam etti: “Güvenlik tarafı IT önünde bir engel olarak görülür. Sizin için bağlantı mı daha önemli güvenlik mi diye bir soru vardır. Güveliği biz, sizi yavaşlatacak bir şey olarak bakmıyoruz. Güvenlik aslında bir aracın freni. Fren doğrudur, arabayı yavaşlatır. Bir virajı hızlı bir şekilde dönebilmek için frene de ihtiyacınız vardır, doğru yerde kullanılacak. Siber güvenlik hayatımızdaki frendir.”

VİDEO: 009
BAŞLIK: Gerçek Dünya İçin Siber Güvenlik
KONUŞMACI: Fuat Kılıç
ETKİNLİK: 1. e-Safe Siber Güvenlik Zirvesi
TARİH: 30 Mart 2017, Perşembe
YER: Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu- Ankara