e-Safe Zirveleri

Siber uzay var oldukça, siber güvenlikte var olacaktır. e-Safe Ulusal Güvenlik Etkinlikleri olarak, Siber Güvenlik ve Kişisel Verileri Koruma Sektörlerinin paydaşları olan; üreticiler, satıcılar, kamu, üniversite ve STK’ları bir araya getirerek sektörün sağlıklı gelişmesine katkıda bulunmaya çalışıyoruz. Bu bağlamda e-Safe, yerel sorunlara odaklanmış bir Ulusal Güvenlik Etkinlikleri platformudur.

Gerçek Zamanlı Global Cyber Attack Nasıl Gerçekleşiyor?


Gerçek Zamanlı Global Cyber Attack Nasıl Gerçekleşiyor?

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ile Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nun (BTK) himayesinde 30 Mart gününde “Make It Safer” sloganıyla düzenlenen 1. e-Safe Siber Güvenlik Zirvesi’nin ilk oturumunda Avnet Ankara Bölge Müdürü Alper Tarım konuştu.

“Dünya çapında iki tip kurum vardır; İnternet saldırını bilenler ve bilmeyenler. Bugün ülkemiz için en önemli meselelerden biri haline gelmiş güvenlik konusunu, güvenliğimiz, geleceğimiz konusunu konuşacağız” sözleri ile konuşmaya başlayan Tarım, gerçek zamanlı Global Cyber Attack nasıl gerçekleştiğini anlattı ve şunları ekledi: “Modern güvenlik konseptinin tanımı ve araçları değişmiştir. Bu değişimin büyük kısmı önleyici tedbirler olarak IT sektörü çözümleri barındırmaktadır. Tehdit alanın genişlemesi kamu yöneticileri için kapsamlı hizmetlerinin devreye alınmasını yeni bir hizmet alanı haline getirmiş durumdadır.”

VİDEO: 002
BAŞLIK: Gerçek zamanlı Global Cyber Attack nasıl gerçekleşiyor?
KONUŞMACI: Alper Tarım
ETKİNLİK: 1.e-Safe Siber Güvenlik Zirvesi
TARİH: 30 Mart 2017
YER: Bilgi Teknolojileri İletişim Kurumu- Ankara