e-Safe Zirveleri

Siber uzay var oldukça, siber güvenlikte var olacaktır. e-Safe Ulusal Güvenlik Etkinlikleri olarak, Siber Güvenlik ve Kişisel Verileri Koruma Sektörlerinin paydaşları olan; üreticiler, satıcılar, kamu, üniversite ve STK’ları bir araya getirerek sektörün sağlıklı gelişmesine katkıda bulunmaya çalışıyoruz. Bu bağlamda e-Safe, yerel sorunlara odaklanmış bir Ulusal Güvenlik Etkinlikleri platformudur.

Kişisel veri zinciri kurma


Kişisel veri zinciri kurma

Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Süleyman Yılmaz, medyada kişisel verilerin korunması ve sosyal medya kuruluşlarının yükümlülükleri hakkındaki bilgilerini e-Safe ile paylaştı.

Süleyman Yılmaz, kişilerin kullandıkları sosyal medya hesaplarına kayıt esnasında ve sonrasında birçok kişisel verinin bu sisteme dahil edildiğini dile getirdi. Özellikle ad ve soy isim, doğum tarihi, e-posta adresi gibi bilgilerin kaydedildiğini ifade eden Yılmaz, onay kodu aracılığıyla kişinin telefon numarasının da alındığını vurguladı.

Süleyman Yılmaz konuşmasına şu sözlerle devam etti: ‘’Bunun gibi kişiler müzik, video paylaşımı ya da çevrimiçi oyun sitelerine girmek istediklerinde de kendilerinden ad, soy isim, telefon numarasının yanı sıra kredi kartı bilgilerinin ve kimlik numaralarının girilmesi istenmektedir. Bilgiler girilmediği taktirde bu sitelerin hizmetinden yararlanamayacağı görülmektedir. Platformlarda kullanıcıların henüz kaydetmediği kişisel bilgileri kaydetmesi için sürekli hatırlatmalar yapılmakta, profili iyileştirmek ve daha iyi hizmet vermek amacıyla uyarılar verilmektedir. Bu yol ile kullanıcıların verilerini paylaşmaları teşvik edilmektedir. Kişilerin internet ortamında kimi zaman rızası ile kimi zaman da rızası ve hatta haberi dahi olmaksızın işlenen kişisel verileri, parçalar halindeyken kolayca toplanarak bir bütün haline getirmek mümkündür. Bu birleştirme işlemine biz ‘kişisel veri zinciri’ kurma diyoruz.’’

VİDEO: 352
BAŞLIK: Kişisel Veri Zinciri Kurma
KONUŞMACI: Doç. Dr. Süleyman Yılmaz – Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi
ETKİNLİK: 4.e-Safe Kişisel Verileri Koruma Zirvesi
TARİH: 17 Haziran 2021, Perşembe
YER: Kişisel Verileri Koruma Kurumu – Ankara