e-Safe Zirveleri

Siber uzay var oldukça, siber güvenlikte var olacaktır. e-Safe Ulusal Güvenlik Etkinlikleri olarak, Siber Güvenlik ve Kişisel Verileri Koruma Sektörlerinin paydaşları olan; üreticiler, satıcılar, kamu, üniversite ve STK’ları bir araya getirerek sektörün sağlıklı gelişmesine katkıda bulunmaya çalışıyoruz. Bu bağlamda e-Safe, yerel sorunlara odaklanmış bir Ulusal Güvenlik Etkinlikleri platformudur.

Sosyal medyada yaşanan veri ihlalleri


Sosyal medyada yaşanan veri ihlalleri

Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Süleyman Yılmaz, medyada kişisel verilerin korunması ve sosyal medya kuruluşlarının yükümlülükleri hakkındaki bilgilerini e-Safe ile paylaştı.

Süleyman Yılmaz, sosyal medyada yaşanan kişisel veri ihlallerine değindi. Yılmaz, sosyal medyanın kişilere sağladığı imkanın sınırsız ve çoğu zaman denetimsiz kullanılması sebebiyle çeşitli hak ihlallerinin meydana geldiğinin altını çizdi.

Süleyman Yılmaz konuşmasına şu sözlerle devam etti: ‘’Yaşanan ihlaller sonucunda en başta kişilik hakları etkilenmekte, kişilik hakları kapsamında yer alan kişisel veriler de sık sık ihlallerinin konusunu oluşturmaktadır. Sosyal medyada kişisel verilerin ihlali çoğu zaman platformu kullanan diğer kişiler, hizmet sağlayıcı ya da platformun korumasını aşarak içeriye müdahale eden üçüncü kişilerin davranışlarıyla meydana gelmektedir. İnternet bağlantısı kurulduğu anda kişinin siteye erişim sağladığı internet servis sağlayıcısının ilgili abonesinin IP adresi trafik kayıt günlüklerine kaydedilir. IP adresi sayesinde siteye erişen internet kullanıcısının kim olduğunu tespit etmek mümkündür.’’

VİDEO: 351
BAŞLIK: Sosyal Medyada Yaşanan Veri İhlalleri
KONUŞMACI: Doç. Dr. Süleyman Yılmaz – Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi
ETKİNLİK: 4.e-Safe Kişisel Verileri Koruma Zirvesi
TARİH: 17 Haziran 2021, Perşembe
YER: Kişisel Verileri Koruma Kurumu – Ankara