e-Safe Zirveleri

Siber uzay var oldukça, siber güvenlikte var olacaktır. e-Safe Ulusal Güvenlik Etkinlikleri olarak, Siber Güvenlik ve Kişisel Verileri Koruma Sektörlerinin paydaşları olan; üreticiler, satıcılar, kamu, üniversite ve STK’ları bir araya getirerek sektörün sağlıklı gelişmesine katkıda bulunmaya çalışıyoruz. Bu bağlamda e-Safe, yerel sorunlara odaklanmış bir Ulusal Güvenlik Etkinlikleri platformudur.

Siber suç nedir?


Siber suç nedir?

Dünya genelinde siber suçun bir tanımı olmadığını söyleyen 4’üncü Sınıf Emniyet Müdürü Erden Şahin, “Bütün ülkeler kendi yapmış oldukları çalışmalarda siber suçun tanımını farklı farklı olarak vermektedir. Bizde siber suçu; ‘bilişim sistemleri araç olarak kullanılmadan işlenemeyen suç’ olarak tanımlamaktayız” dedi.

Kullanılan cihazların zekalarının gelişmesinin bu cihazları suça açık bir sistem haline getirdiğini belirten Şahin, “Özellikle son dönemde açıklanan istatistiklerde bilindiği gibi ülkemizin neredeyse yüzde 80’i internete erişiyor. Yaklaşık 7 saatimiz internette geçiyor” ifadelerini kullandı.

Covid-19 salgını ile birlikte gençlerin ve çocukların eğitimlerini internet üzerinden takip etmek zorunda kaldığını aktaran Şahin, “Bütün yaşantımız bütün sosyal hayatımızın tamamı internete taşındı. Bu doğal olarak suçlulara çok çekici hale gelmeye başladı. Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı olarak bu suçlularla mücadele etmekteyiz. Ancak bu suçlularla mücadelede bizim için önemli olan bütün vatandaşlarımızın güvenli internet kullanıcısı olmasını sağlamayı hedefliyoruz” şeklinde konuştu.

VİDEO: 586
BAŞLIK: Siber Suç Nedir?
KONUŞMACI: Erden Şahin – 4’üncü Sınıf Emniyet Müdürü
ETKİNLİK: 5. e-Safe Siber Güvenlik Zirvesi
TARİH: 25 Mart 2021, Perşembe
YER: Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu – Ankara