e-Safe Zirveleri

Siber uzay var oldukça, siber güvenlikte var olacaktır. e-Safe Ulusal Güvenlik Etkinlikleri olarak, Siber Güvenlik ve Kişisel Verileri Koruma Sektörlerinin paydaşları olan; üreticiler, satıcılar, kamu, üniversite ve STK’ları bir araya getirerek sektörün sağlıklı gelişmesine katkıda bulunmaya çalışıyoruz. Bu bağlamda e-Safe, yerel sorunlara odaklanmış bir Ulusal Güvenlik Etkinlikleri platformudur.

Şirketlerin yaptığı en büyük hata: Veri ihlalini örtbas etmek!


Şirketlerin yaptığı en büyük hata: Veri ihlalini örtbas etmek!

Global Bilişim Derneği (BİDER) Başkanı Şenol Vatansever, kurul ve ilgili kişiyi bilgilendirme süreçleri ve itibar yönetiminde özellikle uygulama bağlamında ciddi yanlışlar yapıldığının altını çizdi.

Şenol Vatansever, genelde şirketlerin ya da kurumların olası bir ihlal yaşandığında verdikleri ilk tepkinin olayın üstünü örtmeye çalışmak olduğunu ifade etti.

Şenol Vatansever konuşmasını şu şekilde sürdürdü: ‘’Şimdi KVKK binasındayız diye gerçekleri ifade etmeyi kaçınmamamız gerekiyor. Çünkü bu şekilde hem mevcut durumumuzu doğru tespit edelim hem de bu durumu nasıl iyileştirebileceğimizi tüm paydaşlar olarak değerlendirebilelim. Üyelerimiz ya da farklı kanallar üzerinden gelen bilgilerle, bazı şirketlerin ihlal süreçlerini öğrendiğim durumlar oldu. İhlali bildirmekten kaçınmaya çalışma ya da detayların bazı önemli kısımlarını görmezden gelerek bildirmek, bildirmeye çalışmak sorunun çözümüne katkı sağlamıyor.’’

VİDEO: 455
BAŞLIK: Şirketlerin Yaptığı En Büyük Hata: Veri İhlalini Örtbas Etmek!
KONUŞMACI: Şenol Vatansever – Global Bilişim Derneği (BİDER) Başkanı